Направете вашият Skype уникален


След спамът който получих (а може би и вие) за Skype Skin се сетих, че всъщност в Скайп си има подобна опция. Е не е като да го прави съвсем различен, но го прави по-красив. Трикът който ще ви покажа е как да си сложите тапет(wallpaper, фон) и да направите Вашият Skype уникален.
Става въпрос за нещо такова

И така. Започваме с инструкциите:

1.Отворете чат прозорец с някой от абонатите си(без значение кой, не му пишете нищо)
2.Кликнете на "Лични Данни", след това "Смени тапета на прозорците"(Виж картинката по-долу)
Skype Skin
3. В отворилият се прозорец изберете картина или цвят за вашият Skype и натиснете "Приложи". Ако външният вид не ви хареса винаги може да натиснете на "Изчисти тапета" за да върнете старият облик.
Skype Skin

Но това не е всичко


Не е нужно да се ограничавате само с тапетите и цветовете показани там. Можете да добавите свой тапет от компютъра си, това става с бутона "Прелисти". Ще се зачудите къде да намерите други фонове? Опитайте тук - изберете си тапет, запаметете го на работния плот(desktop) и го приложете чрез "Прелисти".

Ако статията ви е харесала, гласувайте.Posted in Етикети: , , , | 5 коментара

Skype с нов изпълнителен директор


Skype new CEO Josh Silverman

Скоро Скайп ще е с нов главен изпълнителен директор(CEO). Джош Силвърман ще заеме поста на временно назначения Майкъл ван Свайж. През октомври миналата година тогавашният CEO Никалъс Зенстром подаде оставка и премина в по-долен пост в борда на директорите на Skype.

Новият изпълнителен директор ще започне работа на 24 Март и вече написа първата си статия в SkypeBlogs . Предишната работа на Джош Силвърман беше като CEO на Shopping.com - друга дъщерна компания на Ebay inc.


"Какво можете да очаквате от мен? Че съм сериозен в желаението си да построя най-страхотните продукти - и най-страхотната компания - на Земята. Това означава да слушам добре, да мисля различно и да поемам рискове. И във всичко което ще правим, едно нещо е сигурно: Винаги ще се грижим за интересите на Skype обществото."
- обещава Силвърман в първата си статия в SkypeBlogs

Показване на статуса ви в Скайп в интернет.


Ако имате сайт или блог може би бихте желали потребителите или клиентите ви да се свързват с вас по по-лесен начин.
Можете да показвате статуса си в Skype в интернет. Ето как става това.
Първо трябва да проверите дали в настройките ви това е позволено:
От падащо меню "Инструменти" изберете "Настройки". Натиснете на "Поверителност", след това "Неприкосновеност". Вижте дали дали има отметка на "Показвай личния статус в интернет", ако няма - сложете.
След това от тук - http://www.skype.com/share/buttons/ и от тук - http://www.skype.com/share/buttons/wizard.html изберете или конфигурирайте бутона. След като попълните скайп ника си и изберете бутон в полето най-долу на страницата ще ви излезе HTML кода. Просто го копирайте в страницата си.

Другият начин е чрез този url: http://mystatus.skype.com/smallicon/вашето_скайп_име но така ще ви излезе само една малка иконка - .
Предполагам ви е ясно, че за да я поставите на сайта си ще трябва да използватe img html таг.Skype API - Диспечер на достъпа.


Случвало ли ви се е до сега някой от абонатите ви да ви прати вирус - да теглите нови емотикони, скайп скинове и други такива и вие да сте се хващали?
Ако наистина сте пускали без да знаете вирус в Skype (VBscript най-често), то вие сте позволили достъпа до Скайп и най-вероятно вирусът е пратил спам съобщения на всички ваши абонати.
Представете си сега, че в този вирус има няколко реда код, които указват, че всяка седмица този спам ще се изпраща отново и отново на всички ваши абонати. Гадно нали?

Също ако сте инсталирали някоя екстра към Skype която не можете да махнете, това предполагам ще помогне.

Е има начин отново да забраните достъп, който сте позволили. На помощ идва Диспечера на достъпа до Skype чрез API.


API - Application Program Interface, или на български - програмен интерфейс позволяващ на програма да контактува(използва) друга програма.


Отворете картинката по-долу. Натиснете двете стрелкички(където е показано) за да ви се отвори прозореца с програмите с позволен достъп към Скайп.
Skype API Manager

Ще ви се отвори този прозорец:
Skype API

За съжаление при мен в момента няма инсталирани екстри, но мисля, че схванахте идеята. Има два бутона - премахни и промени. "Премахни" нацяло маха програмата - оставя я без достъп и дори не я показва в листа. Ако натиснете "Промени" ще ви се отвори прозорец в който ще бъдете попитан дали искате добавката(екстрата, вируса) да има достъп до Skype.

Posted in Етикети: , , , , | 4 коментара

Как се инсталират и деинсталират Екстри в Skype


Какво са Skype екстрите(add ons)?Skype екстрите са малки програмки - допълнения към Skype, които го правят още по-приятен, забавен или полезен. Могат да бъдат опасни, ако не ги теглите от Скайп клиента си или от сайта на Скайп - skype.com .

Къде мога да намеря екстрите?В програмата, от падащо меню "Инструменти", изберете "Още задачи", след това "Поръчай Още Екстри".
Skype Extri img1

Ще ви се отвори Skype Extras Manager.
Екстрите са разделени в няколко категории. Разгледайте и ако ви хареса някоя първо огледайте дали пише "Опитай" или "Безплатно", ако пише "Опитай" - допълнението се предлага за пробен период след който трябва да го купите или деинсталирате.
Skype Ekstri img2
Друго нещо за което също трябва да оглеждате е "Skype Certified" знака. Ако той липсва, по-добре вижте повече информация за екстрата. Дова можете да направите като кликнете с десен бутон
и изберете "За Програмата". Разгледайте мнения и оценка за нея и преценете да ли си заслужава да я теглите.
Можете да теглите и да разглеждате Скайп Екстри също и от сайта им - http://extras.skype.com/ с разликата, че от там ще изтеглите *.sparc инсталационен файл.
Skype Extra img3В тази статия ще покажа как да си инсталирате и деинсталирате екстра в Skype. За пример ще бъде екстрата Crazy Talk, която ви поставя "видео аватар" - ако нямате камера качвате ваша снимка, и докато провеждате видео разговор устните ви на снимката се движат.

Инсталация:Вече се запознахте с Extras Manager, сега изберeте екстрата която желаете и натиснете play бутончето.
Skype Extras img4
Програмата ще започне да се тегли. Бъдете търпеливи, поради големия наплив от потребители, понякога тегленето може да продължи дълго.
Скайп Екстри img5
След като се изтегли ще ви изскочи прозорец в който ще трябва да се съгласите с условията при които инсталирате екстрата. Сложете отметката "Съгласен съм" и продължете.
При Crazy Talk веднага щом се съгласите с условията програмата започва да се имсталира, при останалите ще ви излезе прозорец който ще ви води през инсталационния процес - инсталирането е като при всяка друга програма.

След като инсталацията завърши, Skype ще ви попита дали позволявате достъп на допълнителния софтуер (в случая Crazy Talk) до Скайп. Позволявайте достъп само на екстри на които имате доверие, НЕ позволявайте достъп на програми изтеглени от сайтове различни от http://extras.skype.com/
Skype Extras img6

След инсталацията Crazy Talk се стартира автоматично. Но повечето други екстри - не. За да стартирате екстра трябва от падащо меню "Инструменти" да посочите на "Още задачи" и да откриете екстрата която сте инсталирали.
Скайп Екстри img7

Деинсталация на Екстра:От падащо меню "Инструменти", посочете на "Още задачи" и изберете "Подреди Екстрите". Натиснете на "Моите Екстри", откриите екстрата която желаете да деинсталирате. Кликнете с десен бутон и изберете "Деинсталиране".
skaip ekstri img8Може би ще ви попита дали наистина желаете да деинсталирате и след като се съгласите, програмата ще се деинсталира бързо. При проблеми намерете ме в Skype, ще се опитам да помогна.Skype Skin - НЯМА такова нещо!


Здрасти-и-и! Как си-и? Така, по същесвто :). Намерих една програма, която смени външния вид на целия ми скайп. В началото си помислих, че е поредния спам или измама, но след като влязах в SkypeSkin.hostsnake.com и видях снимките се обедих, че този път не е лъжа. Изтеглих го и сега се кефя на новия си скайп скин! Нищо не ти струва да погледнеш за какво говоря :)

Да, ама НЕ!


Такова животно като Skype Skin няма все още. Самата програма не е предвидена да има скинове. Можете просто да си сложите някакъв бекграунд - като wallpaper за Skype.

Сайта съдържа просто вирус!


Научете се, че ако наистина има неща като Skype Skin, Skype Icon и др. няма да се пращат като спам, а ще можете да ги намерите в екстрите си или в Skype.com

Вместо Скин, можете да промените тапета на вашият Скайп: Направете вашият Skype уникален
Pamela - една добра екстра за Skype


Pamela е Skype сертифицирана екстра с много и полезни функции. Разработва се от 2005г и досега е била изтеглена над 400 000 пъти, което я превръща в най-използваната Skype extra.
Pamela има много полезни функции като:
- записване на разговор в mp3,ogg,wav формат
- телефонен секретар
- напомняне за рожденните дни на контактите ви
- персонализиране на абонатите ви
- автоматичен отговор в чата когато сте away
- VideoMail - когато ви звънят, могат да ви оставят видео съобщения
и много други.

Pamela се грижи за някои проблеми, един от които е, че когато сте в разговор, абонатите ви не разбират и също могат да ви звънят.
Предлага се в четири плана - Basic, Standard, Professional, Business. Basic плана е безплатен, останалите са с 30 дни пробен период на цени от 10 до 37 евро.

Сравнение на плановете и всички функцииИзтегли Pamela


Показване на слушаната песен в Skype - WiMood екстраWiMood е екстра за Skype

с която ще можете да поставяте имената на песните които слушате в настроението си в Skype.

Ще можете да правите настроението си в различни цветове, да създавате собствени цветни съобщения включващи пуснатата в момента песен, изпълнителя, албума от който е, жанра, времето, и до къде сте стигнали със слушането й. Можете да създавате колкото си искате настроения и да ги сменяте в какъвто си искате времеви интервал. WiMood може да променя вашия аватар във снимка на изпълнителя на песента слушана в момента.
Wimood поддържа Winamp и Windows Media Player. Друго страхотно нещо в екстрата е, че можете да напишете html код и той да бъде показан в настроението ви по същия начин както би се показал в страницата ви. Това е една страхотна програмка направена от българин.

Изтегли WiMood


Екран


СайтСлед като изтеглите .sparc файла го отворете. Ще ви се отвори мениджър на екстрите - там трябва да позволите достъпа до Skype. По време на инсталацията ще бъдете попитан за директорията на Winamp, обикновено тя е C:\Program Files\Winamp\Plugins
Версията на Winamp трябва да ви е поне 5.24

WiMood се предлага за пробен период от 15 дни, след който трябва или да купите, или да деинсталирате програмата.


Заслужава ли си да си купим Skype Credit(за SkypeOut)?Както знаете, освен за телефонни и видео разговори м/у компютър и друг компютър(VoIP),
със Skype можете да говорите и със стационарни и мобилни телефони из целия свят. За да ползвате SkypeOut услугата обаче, трябва да си купите Skype Credit.

Но заслужава ли си, и не е ли прекалено трудно, че да е по-добре да използваме нормалните си телефони?Цените на Skype към български номера не са малки. Дори са по-високи от цените на GSM операторите и БТК.
Цени към България(с включен VAT - Value Added Tax):

България 0.12лв/мин.
България - мобилни 0.48лв/мин.
България - София 0.05лв/мин.

Всички имаме роднини в чужбина и желаем да сме свързани постоянно с тях. Ако ползваме GSM за да им звъним ще ни излиза много по-скъпо от колкото ако ползваме SkypeOut.
Цената за разговори с Америка е само 3ст. на минута. С Великобритания - до 46ст.

Цени за SkypeOut Credit в Български лева.Трудно ли се купува Skype Credit?Skype Out е предплатена услуга. Преди да започнете да говорите, трябва да си купите ваучер. Има много начини да направите това:
- От сайта на Skype - пращате заявка, след това ви пренасочват към moneybookers.com, трябва да се регистрирате и там ако нямате акаунт. Възможните начини за плащане са два: чрез кредитна карта или банков трансфер.
- От http://www.money2mail.com - Българска разплащателна система, там е малко по-сложно - трябва първо да се регистрирате в epay.bg(дебитна карта, банков трансфер) и от там да захраните сметката си в money2mail. След това можете да си купите ваучер от 1 до 25 евро. Таксите на money2mail са:
За Ваучер €1: 0.51 лв.
За Ваучер €2: 1.03 лв.
За Ваучер €5: 2.07 лв.
За Ваучер €10: 3.15 лв.
За Ваучер €25: 4.37 лв.

Когато получите номера на ваучера отивате тук - https://secure.skype.com/store/voucher/redeem.html , попълвате си името, паролата и номера на ваучера и скоро след това ще можете да набирате мобилни и стационарни телефони.


Има и други, но мисля, че тези са най-лесните и сигурни начини за българския потребител.

Други услуги които можете да ползвате след като си купите Skype Credit са:

Препращане на разговори от Skype акаунтът ви към мобилният ви телефон.

Изпращане на кратки (SMS) съобщения.


Fring - Говорете в Skype чрез мобилният си телефон.Какво е Fring ?


Fring е мобилна интернет услуга и софтуер който позволява

достъп на мобилни телефони до Skype, MSN Messenger, Google Talk, ICQ, SIP, Twitter, Yahoo! и AIM.


Можете да чатите в реално време с приятелите си, дори да провеждате разговор по Skype или Google Talk без да харчите много(нищо - зависи от интернет връзката).
Програмата е съвместима със

Symbian OS 8, 9.1, 9.2 и Windows Mobile 5 и 6

.


Лист със моделитe телефони поддържащи Fring ще откриете по надолу.

Минимални изисквания:
- Телефон със Symbian OS версии 8, 9.1, 9.2 или Windows Mobile - версии 5 и 6.
- Интернет покритие - 3G, Wi-Fi, GPRS.
- 200-400kb свободно място на телефона или Memory картата.

Какво можете да ползвате чрез Fring?


- Skype
- MSN Messenger
- Google Talk
- ICQ
- Twitter
- Yahoo
- AIM
- SIP(internet voice service) - почти всяка интернет гласова услуга като SIPNET, EuteliaVoIP, VoIPVoIP, VoIPTalk и други.

Symbian OS телефони поддържащи Fring:


Sony Ericson P1i
Sony Ericson P990i
Sony Ericson W960
Nokia 3250
Nokia 5500 sport
Nokia 5700
Nokia 6110 Navigator
Nokia 6120
Nokia 6121
Nokia 6290
Nokia 6630
Nokia 6680
Nokia 6681
Nokia 6682
Nokia E50
Nokia E51
Nokia E60
Nokia E61
Nokia E61i
Nokia E65
Nokia E70
Nokia E90
Nokia N70
Nokia N71
Nokia N72
Nokia N73
Nokia N75
Nokia N76
Nokia N77
Nokia N80
Nokia N81
Nokia N82
Nokia N90
Nokia N91
Nokia N92
Nokia N93
Nokia N95
Nokia N95_8GB

Windows Mobile OS телефони поддържащи FringНай-хубавото от всичко е, че Fring е абсолютно безплатен!
Ще трябва да плащате единствено за 3G или GPRS интернет връзката която ползвате(плаща се на GSM оператора). Aко ползвате Wi-Fi(Wireless) е безплатно.
Можете да се регистрирате и да изтеглите Fring от тук

Погледнете и статията: Най-накрая официално - Skype за вашият GSM.

Разговор чрез Fring на Nokia БЕЗ SIM карта:
Изтегли Скайп: Skype 3.6 за Windows
Тази статия е остаряла, препоръчвам да прегледате: Изтегли Skype 3.8Skype 3.6 за Windows можете да изтеглите тук: Изтегли (22mb)

Новото във версия 3.6


Видео с по-високо качество


Най-добрата картина за сега. За да изпозлвате висококачественото видео трябва да имате:
- Камера с поддръжка на високо качество.
- Двуядрен процесор.
- Бърза връзка.
- Последния софтуер за уеб камерата.

Системни изисквания:
* Операционна система Windows 2000, XP or Vista.
* Интернет връзка.
* Слушалки и микрофон.
* За гласови и видео обаждания е препоръчително да имате компютър с поне 1GHz процесор, 256 MB памет.


Технически детайли:
Версия 3.6.0.248 Размер на файла: 22 MB. Дата на излизане: February 5, 2008. Име на файла: SkypeSetup.exePosted in Етикети: , , , , , | 0 коментара

Изтегли Скайп: Skype 2.0 BETA за Linux с видео обажданияМожете да изтеглите Скайп 2 Бета версия за Линукс от ТУК
В новата версия ще откриете:
* Безплатни Видео Обаждания със всеки от контактите ви.
* Групов чат със до 100 човека.
* Конферентни обаждания със до девет абоната.

Хардуерни изисквания:
* 1 Ghz процесор
* 256 MB RAM.
* 20 MB свободно място.
* Микрофон и слушалки.
* Интернет връзка.
* Видео карта с XV support

Софтуерни изисквания:
* Qt 4.2.1+
* D-Bus 1.0.0
* libasound2 1.0.12Емотиконите в Skype


Емотиконите са едно от най-приятните неща в Skype. Жалко, че не могат да се правят и добавят отделно. Дано поне след време от Скайп да направят повече - засега са само 87.
Това са всички Скайп Емотиконки до момента(със скритите). Липсва само картинка на последната (myspace) - тя е най-новата. Освен емотиконите можете да поставяте и флагове на държави в чата в Skype. Те стават като напишете в скоби думата flag: (с двете точки) и добавите двубуквеното съкращение на държавата без да оставяте интервал. Пример: (flag:bg) (flag:uk) (flag:us) .

Ако желаете можете да изтеглите целият пакет със скайп емотикони на компютъра си във вид на .gif изображения - Изтегли

И така, Приятен Чат!ИмеКомандаСтатичен
Анимиран
Усмивка

:)
:-)
:=)
(smile)
Тъга
:(
:-(
:=(
(sad)
Голяма Усмивка

:D
:-D
:=D
:d
:-d
:=d
(laugh)
Готин

8)
8-)
8=)
B)
B-)
B=)
(cool)
Изненада

:O
:-O
:=O
:o
:-o
:=o
(surprised)
Намигане

;)
;-)
;=)
(wink)
Плачене

;(
;-(
;=(
:(
:-(
:=(
(cry)
Потене
(sweat)
(:|
Без Думи

:|
:-|
:=|
(speechless)
Целувка

:*
:-*
:=*
(kiss)
Плезене

:P
:-P
:=P
:p
:-p
:=p
(tongueout)
Изчервавяне

(blush)
:$
:-$
:=$
:">
Чудене

:^)
(wonder)
Заспиване

|-)
I-)
I=)
(snooze)
Тъп

|-(
|(
|=(
(dull)
Влюбване

(inlove)
Зъл

]:)
>:)
(grin)
Говорене

(talk)
Прозяване

(yawn)
|-()
Повръщане

(puke)
:&
:-&
:=&
Doh!
(doh)
Гняв

:@
:-@
:=@
x(
x-(
X(
X-(
x=(
X=(
(angry)
Не бях аз!

(wasntme)
Парти

(party)
Разтревожен

:S
:s
:-s
:-S
:=s
:=S
(worry)
Mmmmm...
(mm)
(mmm)
(mmmm)
Nerdy
8-|
B-|
8|
B|
8=|
B=|
(nerd)
Запечатани устни

:x
:-x
:X
:-X
:#
:-#
:=x
:=X
:=#
Здравей

(hi)

Обаждане

(call)
Дявол

(devil)
Ангел

(angel)
Завист
(envy)
Почакай

(wait)
Прегръдка

(hug)
(bear)
Гримиране

(makeup)
(kate)
Кискане

(chuckle)
(giggle)
Пляскане

(clap)
Мислене
(think)
:-?
:?
:=?
Покланяне

(bow)
Търкаляне на пода от смях

(rofl)
Whew

(whew)
Щастие

(happy)
Smirking

(smirk)
Кимане

(nod)
Отказ

(shake)
Удар

(punch)
Емо

(emo)
Да

(y)
(Y)
(ok)
(yes)
Не

(n)
(N)
(no)

Здрависване

(handshake)
Skype
(skype)
(ss)
Сърце

(h)
(H)
(l)
(L)
(heart)
(love)
Разбито Сърце

(u)
(U)
(brokenheart)
Имаш Поща

(e)
(m)
(mail)
Цвете

(F)
(f)
(flower)
Валеж

(rain)
(st)
(london)
Слънце

(sun)
Време

(o)
(O)
(time)
(clock)
Музика

(music)
Филм

(~)
(film)
(movie)
Телефон

(mp)
(ph)
(phone)
Кафе

(coffee)
Пица

(pi)
(pizza)
Пари

(cash)
(mo)
($)
Мускул

(flex)
(muscle)
Торта

(^)
(cake)
Бира
(beer)
Питие

(d)
(D)
(drink)
Танцуване

(dance)
\o/
\:D/
\:d/
Нинджа

(ninja)
Звезда

(*)
(star)
Дупене

(mooning)
Среден пръст

(finger)
Бандит

(bandit)
Пиян

(drunk)
Пушене
(smoking)
(smoke)
(ci)
Toivo

(toivo)
Rock
(rock)
Главоблъскане в стената

(headbang)
(banghead)
Басейн парти

(poolparty)
(hrv)

Псуване

(swear)
Буба

(bug)
FUBAR
(fubar)
Прекалено много информация

(tmi)
MySpace
(myspace)