Безплатен GIF аватар в Скайп




Преди доста време обещах на един млад програмист - maxim4o да напиша статия за някоя от програмите му, които прави за упражнение за кандидатстването си с програмиране в гимназия. Тайничко обаче изчаквах най-новият му проект - SkypeAnime да бъде официално приет и с отбелязоно присъствие в extras.skype.com , за да не си противореча с препоръката "Теглете добавки за Skype единствено от skype.com". И ето SkypeAnime вече официално е включен в индекса на екстрите в Скайп. Ще се опитам да направя кратко ревю на програмата, макар и опитът ми с нея да е оскъден за сега.

Първо огромно предимство пред програмата на predator_mf - GIF avatar, SkypeAnime е абсолютно безплатна, за сравнение Гиф Аватар се предлага за 5 дневно безплатно ползване след което трябва да бъде закупена за 5$.
Второ предимство - не е нужно Skype да ви е на английски за да работи екстрата, въпреки че за сега SkypeAnime е само с английски интерфейс.
Можете да си настройвате колко рамки в секунда да се показват, или иначе казано колко бързо да става движението на аватара. По препоръката на създателя най-добре е тази настройка да е в интервала 300-500ms за да товари възможно най-малко на компютъра ви и да използва възможно най-малко интернет връзката ви.
И тук присъства времевото ограничение на използването - 10-15 мин. след което има вероятност Скайп да замръзне както споделя maxim4o в описанието на програмата. Естествено нямам предвид да си я пуснете един път и да я изтриете, а от време на време по малко.
За да ви върви програмата е нужно да имате Microsoft .NET Framework 2 , вероятно това не ви говори нищо, но ако ъпдейтите в Windows са ви включени, значи е инсталиран и няма да имате проблеми.

Ето и малко инструкции:
Теглите програмата от тук. Разархивирате .zip архива и стартирате setup. След като се инсталира и стартира, Skype ще ви попита дали позволявате достъп - позволете го. Чрез бутона Browse намерете .gif анимацията която желаете да се появи като ваш аватар. Настройте delay на 400ms примерно и кликнете на Start. Похвалете се пред приятели :)
Програмата не създава shortcut на работния плот, можете да я откриете в Start Menu на windows в папка maxim4o.

Официален сайт - http://maxim4o.110mb.com/
За контакти,проблеми или препоръки свързвайте се с maxim4o в Skype, nick: maximhar

Моля след като ползвате програмата, напишете коментар за нея тук или в extras.skype.com

Готова е версия 1.4 на програмата!



Posted in Етикети: , , |

1 коментара:

  1. margo Says:

    супер е програмката,но от време на време спира.