Най-накрая официално - Skype за вашият GSM.



След толкова чакане и вече изгубени надежди, официалната версия на Skype за мобилни телефони е готова макар и за сега в Beta. Ако не веднага, то много скоро няма да ви се налага да използвате приложения като Fring, iSkoot и други.
Поддържаните марки за сега са - Nokia, Samsung, Sony Ericson и Motorola
като някои от моделите са в справочника са в сиво с надпис "Comming Soon", което пък не ви спира да опитате дали няма да работи и на вашият телефон. Изискването е да поддържа Java.

Ограниченията за сега са големи, но не забравяйте, че това е Beta, и с времето всичко ще става все по-хубаво. За сега можете да провеждате само чат сесии, не и да звъните от България. Страните в които обажданията работят са:
Естония, Финландия, Дания, Полша, Обединеното Кралство, Бразилия и Швеция.
В България можете да ползвате следните услуги:

  • да виждате кой е онлайн
  • да провеждате чатове(включително групови)
  • да променяте настройките на акаунта си

Безплатно? Не точно.

Безплатните услуги на компютъра си остават безплатни и на телефона, но трябва да споменем, че интернет връзката на телефона е по-скъпа. Което пък не бива да ви отчайва, защото чатът хаби малко трафик, но по-добре не оставяйте Skype да върви на телефона ви през цялото време. Не успях да намеря информация дали е възможно използването на Wi-Fi.
За обажданията в България явно ще се чака много. И все пак да споменем, че разговорите Skype-to-Skype ще минават през мрежата на мобилният ни оператор(Мтел, Глобул, Вивател) и те ще могат да ни позволяват определен брой безплатни минути месечно, след изразходването на които, разговорите ще се плащат. Ако имате SkypeOut кредит ще можете и да получавате обаждания, но вие ще плащате за тях.

И така... това е Beta версията на Skype за мобилен телефон. За сега е по-назад от Fring и iSkoot, но надявам се, с времето ще ги задмине. Възниква въпросът дали SkypeLimited ще забрани разговорите използващи интернет връзката на телефона чрез Fring.


Линк към Skype for Mobile Phones


Видео със Skype на Nokia N95:








Posted in Етикети: , , , |

50 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Що не го д.... :) С Fring можеш да говориш по Skype, да правиш SkypeOut разговори също, а може да ползва и wireless ... какво ти трябва повече?

    Освен това поддържа още доста voice messengers!

  2. Анонимен Says:

    Супер!Остава само да си взема хубав телефон, че съм с един трошляк...

  3. Онлайн Психолог Says:

    ju ... След като Skype вече има своя версия за мобилен телефон, договори с мобилни оператори и така нататък, нищо чудно да му се отнеме лиценза на Fring.

  4. Анонимен Says:

    ДОБРЕ ДЕ МОЯ ТЕЛЕФОН Е V630I уж е от по-модерните кайете кфо да напраа бе не тръгва тая програмка трее ли да я имам тая простотия уи-фи или там както е???

  5. Онлайн Психолог Says:

    Не ти трябва wireless, а GPRS интернет достъп който трябва да си активираш от мобилния оператор при който ти е сметката.
    За модела телефон все още няма версия на Skype, но можеш да опиташ да го инсталираш, телефона ти поддържа Java, възможно е да тръгне.
    Потърсих и за Fring, но и при тях няма версия за твоя телефон.
    Не съм запознат със iSkoot но при тях пише, че Скайп ще тръгне на V630i
    Виж тук: http://www.getjar.com/products/10921/iSkoot
    http://iskoot.com

  6. Анонимен Says:

    Предвид нарастващото wi-fi покритие, да направят мобилната версия да използва GSM-мрежата при провеждане на разговори е просто lame.
    Поне да бяха оставили опция за wi-fi.

    Fring управлява в това отношение. Не мисля, че отнемането на лиценз може да стане толкова лесно, а и не съм сигурен дали ще имат полза от това.

    Версията на Fring за UIQ3 е подпомагана директно от SonyEricsson и се съмнявам да има вариант, тази подкрепа в някакъв момент да се окаже напразна.

  7. Анонимен Says:

    pri men ne trugva i sym s nokia 6131 :S zashto taka izpisva mi "Skype couldn't connect over your phone connection." :S:S:S

  8. Онлайн Психолог Says:

    Като гледам грешката, проблема най-вероятно е в интернет връзката на телефона - настройките може би... Ако не стане опитайте с Fring

  9. Анонимен Says:

    na men fring ne mi trygva na samsung g810

  10. Ivan Says:

    На мен ми тръгна на нокиа n82 перфектно е има и за WLAN канекване и за Wap няма да сажалявате теглета ВАРВИ СИ ПЕРФЕКТНО На които не му тругва значи е нешто от gsm

  11. kartofa Says:

    kazvate 4e na v630i nestava a na men za6to mi stana iskoot fring i skype ne6to ne pravite sega 6te vi kaja kakvo trqbva da napravite zna4i obajdate se na operatora si iskate avtomati4ni internet nastroiki prez gprs posle gi install sled tova vlizate v nastroiki>>>svarzvane>>>internet nastroiki>>>internet profil tam otbelqzvate mtel wap gprs posle se vra6tate 1 pat nazad i davate java nastroiki i tam otbelqzvate mtel wap gprs posle se vra6tate v svarzvane i davate svarzvane 4rez tam sa6to trqbva da e mtel wap gprs i tva e posle si polzvate skype tova e ot men :) ako ima ne6to skype mi e don_diego16

  12. lazareto Says:

    i az imam nokia6131 na globul sum imam wap nastroikite no pak mi izpisva 4e ne moje da se svurje probvah s fring i skot no pak ne stava pomogneteee ;( :S

  13. Анонимен Says:

    zdr.az sam ot kazanlak i sam s k750i
    instalirah si skype"beta"ama kato si vaveda vsi4ko i zapo4ne da tarsi mi se poqvqva gre6ka?kakvo barkam ili tela ne go poddarja
    pomagaite

  14. Анонимен Says:

    инсталирах си скайп на nokia N 73 но при вписване ми дава грешна парола или име защо така ново име и парола трябва да си направя

  15. Анонимен Says:

    nqkoi moje li da mi kaje kolko pari vzima na chas ?

  16. krisiesladur Says:

    Много е скъпо бе хора,защото през Инет,не го ползваите,че като доиде сметката ви ще се 4удете как да я платите,страшно много дърпа(:(:(: Иначе си върви перфектно на моя W850,ама като доиде сметката........направо ме болеше главата после 2 месеца!

  17. Анонимен Says:

    Ами хора случайно да знаете дали скайпа ще тръгне от моя мобилен samsung x630 или ще трябва да си зема друг, и без това е доста старичък

  18. Анонимен Says:

    Здревейте! Аз ъм с нокия N79 и си инсталирах SKYPE. Работи си перфектно, само дето е малко муден и е само за чат. Хубавото е, че телефона ми има WLAN и WiFi и така ползвам SKYPE на аванта, т.е. не ми се отразява на месечната сметка. Сега си сложих и Fring, опитах да се свържа със SKYPE, но ми иска ID. Какво е това жвотно? Въобще как се работи с Fring? От JU разбрах, че чрез FRING може да се говори със SKYPE-абонати. Как става?

  19. Анонимен Says:

    Така аз си го подкарах Skype на V630I
    и няма никакъв проблем тези които имат проблема да не им тръгва
    1-во Вижте дали въобще имате настройки за Интернет
    2-ро Вижте дали вярно ви е записан Тел Номера в Skype ако не е ще ви направи проблем за него
    3-то Начина на Свързване на Самата Програма трябва да е на Automatic

  20. Анонимен Says:

    moje li da popitam kak tochno stava instalirane ili tam kakvoto e na skype na nokia 6151 zashtoto az ne sam mnogo dobre s tehnikite? i kolko se plashta pri polojenie che sam na globul?

  21. Анонимен Says:

    А ве нищо му няма на скаипа, аз съм с sony ericsson K750i но с софтуер на W800i и върви перфектно. :d

  22. Анонимен Says:

    На Nokia 5130 ще тръгне ли ?

  23. Анонимен Says:

    Аз съм с нокиа 6233 и имам следния проблен: Когато щракна sign in ми излиза надписа "няма връзка за пакети данни" след това надписа "skype couldn`t connect over your phone connection." Моля Ви ако някой знае как да се справя с този проблем да каже как и благодаря предварително. :)

  24. stefko Says:

    za nokiq 6300 , 5220 dali stava skype i kak ste instalira.

  25. Анонимен Says:

    зсравейте, скайпа дали става на нокиа 6060 ... ??

  26. Анонимен Says:

    А дали ще стане за нокиа 2700? Ще си купя такъв телефон и искам да знам дали ще бачка при този модел, щот при избора на телефон ще играе също важна роля и скайп...

  27. Анонимен Says:

    Аз си инсталирах fring на нокиа Е71 и си върви супер. Само не сам сигурен дали през wifi не ми взима стотинки в това число и за разговорите то през gprs и другите подобни е ясно че гълта

  28. Анонимен Says:

    аз съм с нокиа 5800. качих си fring. обаче като искам да набера някои от скаипа и нали има опция skypeout call, като цъкна на неи и ми иска нямакъв номер? какъв номер да ваведа?

  29. Анонимен Says:

    skype mi e undead_b0y koito znae kak da podkara skype na nokia 6233 da mi pi6e pls

  30. Анонимен Says:

    Аз съм с Nokia 5530 XM, но не можах да намеря Skype за тоя модел и си дръпнах за 6300 и си ми върви чудесно и безплатно най-вече :D!(през Wi-Fi)

  31. Анонимен Says:

    zdraveite! Iskam da mi kajete dali she tragne skype na W910i ? Ako nqkoi ima predojenie da pishe na skype-mitaka_371

  32. Анонимен Says:

    Някой може ли да ми намери Skype за Privileg TV3 Live :)

  33. Анонимен Says:

    Здравейте, търся скайп за нокиа 5130. четох в много сайтове и в един видях, че някой вече си го е дръпнал.можете ли да ме насочите към подходяща версия.телефонът е с гпрс.може ли да ми кажете ориентировъчно колко дърпа скайпа.на мтел съм и уви тр да остана към тях поне още една година и за това смятам да ползвам техен план с нет, но не знам кой да избера.благодаря за съдействието.

  34. Анонимен Says:

    tova rabotili za Nokia 5530 ????
    ARe This Work For Nokia 5530 ???

  35. Анонимен Says:

    Здравейте и от мен,
    Имам следния проблем - струва ми се неразрешим и започвам да се отчайвам. Търся версия на Скайп, на Фринг или нещо подобно, което да е съвместимо с BlackBerry Curve 8520. Свалих си IM+ for Skype, както и Nimbuzz и се опитвам да влезна чрез WiFi, но отказва да ме свърже и ми казва, че тази услуга не е активирана. Не разбирам, не би ли трябвало да мога да влезна в Скайп чрез WiFi - нали именно това е интереса на цялата тази система?

  36. Анонимен Says:

    Аз сам с нокиа 6300i да ви кажа нямам проблеми само зависи каква е връската с wi fi я

  37. Анонимен Says:

    Оставете тая Скайп апликация ами си драпнете и инсталираите Nimbuzz от www.nimbuzz.com Става директно чрез WAP (което ще се отрази на сметката ви)или я драъпнете на компа.Прехвърлете я на картата на телефона и я инсталирайте директно на телефона.Поддържа много типове телефони и ако искате да говорите чрез Nimbuzz си активираите неограничен интернет иначе ще ви излезе солено.
    Звукът е по чист и от разговор през оператор а вразката е изключително стабилна.

  38. blkfan Says:

    Аз съм със SE K530 и само Iscout работи със звук, но само когато от телефона набирам скайп на компютър. Ако набирам скайп на мобилен телефон ми прекъсва набирането. Ако някой знае решение ...

  39. f3n1xX Says:

    Здравейте може ли да ми кажете дали има вече версия за Nokia 6303 Classic?

  40. Анонимен Says:

    ot kyde da si go drupna toq skype?

  41. Анонимен Says:

    Явно Fring IScott Nimbuzz са извън играта на Skype . Още тъгувам по Фринг - беше доста по лек от оригиналния Мобил скайп който на nokia e51 ми забива жестоко и е неизползваем , макар да успявам да го инсталирам и да зарежда контакт листата ми . Има ли друга програмка която да е сходна на Фринг и не е оригиналната Скайп мобил ?! както често се казва в такива постове за начало - Хееелп :))

  42. Анонимен Says:

    a nqkoi moje li da mi kaje kolko 6te mi trupa pari primerno na 4as ili tova zavisi ot tarifniqt mi plan ???

  43. Анонимен Says:

    zdraveite! nqkoi moje li da mi kaje dali skype shte tragne na smasung s7230 wave? telefona ima wi-fi, no v skype pishe, che moje da se instalira samo na Android, Symbian i iPhone. samsung s7230 wave e na Bada i vi molq da mi kajete dali moje da imam skype na telefona si. predvaritelno vi blagodarq! :s

  44. Анонимен Says:

    kak da instaliram skype na samsung s 5260 star 2 ?probvah no ne stava,kvo da pravq kajete?pi6e mi pametta na telefona e zaeta a si kupih i karta s pamet 4 gb?blagodarq vi predvaritelno.

  45. Анонимен Says:

    zdr.,iskam da vi popitam kak moga da si instaliram skype na samsung s 5260 star 2? blagodarq vi predvaritelno.

  46. Анонимен Says:

    abe vora tva kat si napisha nomera zima li mi pari :?

  47. jana Says:

    za moia typ telefon Nokia C3,ne stava ni6to....kak se opravia brayzer?nito muzika moga da svaliam....ni6to

  48. Анонимен Says:

    Mojeli nqkoi dami dade informaciq kade ili kak dasi instaliram skaip na mobilen ALKATEL OT 806 ili dami go instalira BLAGODARQ PREDVARITELNO

  49. Анонимен Says:

    dali she tragne na LG GM360 ? i kak stawa

  50. Анонимен Says:

    iskam da instaliram skype . .na moiata nokia x6 . . Ne stava neshto . . Kakvo me savetvate.