Поздрав с песен от Winamp


Има няколко начина за поздрав с песен от Winamp в Skype
Единият от тях е с програмката на Blez , която се казва Wskype. Просто я изтеглете от линка по-долу и я инсталирайте.


Изтегли Wskype

Пуснете я и готово. Не забравяйте да позволите достъп на wskype до Skype(Скайп ще ви попита за това, когато пуснете програмата за пръв път.

Когато искате да поздравите някой с песен просто отидете в неговият чат прозорец и натиснете CTRL+S(едновременно) и името на песента ще се появи в чат сесията по този начин:


Wskype

*За снимката е ползвана последната за момента версия - Skype 4.0 Beta 3

Начинът по който съобщението изглежда не може да се променя – wskype няма никакви настройки. Програмката се минимизира в system tray(долниятт десен ъгъл на монитора) и не ви безпокои. Стартира се с включването на компютъра, не изяжда системните ресурси.

Другият начин изисква две натискания по клавиатурата и първоначална настройка на Winamp. Oбяснен e в блога на Алексей.

Преди време бях написал и статия за WiMood, с него можете да показвате песента която слушате в момента в настроението си в Skype. До колкото знам, Wimood също има подобна на описаните по-горе опция - трябва да напишете /np в чата, за да се появи песента.

Забавлявайте се!






Posted in Етикети: , , , , | 4 коментара

Изтегли Skype 4.0 Beta 3


Skype 4.0 Beta

Излезе третата Beta на Skype 4.0 . Направени са някои промени в дизайна и са добавени липсващи в предните версии опции.

Пълна хронология
Най-важното подобрение в тази версия според мен. Това определено ми липсваше и се радвам, че е отново тук. Пълната хронология се намира точно под листа с абонатите ви.

Промени по прозореца на Скайп

Това ще забележите веднага след като инсталирате новата версия. Можете да го видите и на снимката по-горе. Ако пък не ви харесва, можете да се върнете към старият вид като отидете в "Настройки".

Контактите в Outlook
С тази опция отново ще можете да внасяте контактите си от Microsoft Outlook.

Качеството на разговор
В новата трета бета на Skype 4.0, можете да оценяте качеството на разговор - от "Отлично" до "Много лошо" и да получавате съвети ако не успявате да се чуете или видите. Бутонът за тази опция се намира вдясно, под профила който сте отворили.

Направени са промени и в управлението на интернет връзката, с което от Skype подчертават, че проблемите свързани с това ще намалеят. Има още няколко не особено важни новости, които оставям да разгледате вие :)

Изтегли Skype 4.0 Beta 3


Skype Lite за мобилни телефони



Излезе нова версия на Skype - Lite(Beta) за мобилни телефони.
В новият вариант на VoIP програмата освен 80-те поддържани модела са добавени още 27. Ето ги и тях:

LG KE770, CU515, CU575 Trax, CU720 Shine
Nokia N96, N75, E71, E62, 6555, 6085
Samsung A717, T639, A737
SonyEricsson T700, T650, G502, W902, W380, W350, TM506, G700, G900, K770, Z750a, Z525a, Z310a, S500

Изтегли Skype Lite за мобилен телефон


Провери дали Скайп поддържа твоят модел телефон

Skype 2.5 Beta за Windows Mobile


Skype Windows Mobile Beta
Skype пусна нова версия на програмата за Windows Mobile. Промените не са значителни, но е добре да имате последна версия на софтуера.

Макар и Бета, Скайп 2.5 е по-стабилна версия от предшественика си. Освен това, качеството на звука е подобрено и потребителският интерфейс изглежда още по-лесен и познат.

Изтегли Skype за Windows Mobile


OS: Windows Mobile Professional, Windows Mobile Standart

Posted in Етикети: , , , | 0 коментара

Записване на разговори с PowerGramo


Skype е най-широко използваният VoIP софтуер в България за лични или бизнес цели. Предоставя перфектно качество на звука и платените му услуги са много по-евтини от другите алтернативи.

Потребителите постоянно се увеличават и се чувства нуждата от софтуерно решение за записване на разговори. Skype отдавна трябваше да предостави тази функция, но за съжаление това още не е направено и трябва да се ползват екстри за да се реши проблема. Има няколко такива програми. PowerGramo е една от тях.

В тази статия ще ви представя основните възможности на програмата. Интерфейсът е лесен, ако сте на "ти" с компютъра, няма да имате проблеми.

Изтеглете PowerGramo от тук

1. Записване на разговори.

Пуснете PowerGramo преди да се обадите или да ви позвънят. Записването ще се стартира автоматично. По време на обаждането, ще виждате изговореното и записаното време. Можете да пускате на пауза и да продължавате записването по време на разговор. В края на обаждането, записът се запаметява на компютъра и се добавя към плейлиста, от който може да бъде изслушан. Записите могат да бъдат запаметени в mp3 или wav формат.

Забележете: Когато стартирате PowerGramo за първи път, Skype ще ви попита дали позволявате достъп. За да работи програмата трябва да изберете „Позволи достъп”.

2. Записване на гласова поща.
Преди да станете от компютъра, включете телефонният секретар на PowerGramo и го оставете така. Когато някой ви се обади, екстрата автоматично отговаря и аудио съобщение поздравява този който ви търси(има възможност и за чат съобщение) Този който ви звъни може да ви остави съобщение, което ще бъде запаметено като записан разговор. Тази услуга прилича на Skype Voicemail, с изключение на това, че гласовата поща на PowerGramo е напълно безплатна.

Освен записването на разговори, PowerGramo има и други възможности, които могат да ви бъдат полезни, като: споделяне на музика по време на разговор, автоматични аудио или текст съобщения и други.

PowerGramo се предлага в три плана – Basic, Standart и Professional. Basic е безплатен, но доста орязан.
Алтернативи на PowerGramo са MX Skype Recorder и Pamela.




Проблеми с публичните чатове.


От известно време Публичните Чатове в Skype са недостъпни - не можете да влезете чрез връзка(link) от сайт. Единственият начин да се присъедините е някой да ви добави.

Забелязах го днес, докато опитвах да се присъединя в публичен чат.

И все пак, въпреки съобщението "Feature no longer available.
We're sorry but Public Chats are no longer available."
, чатовете все още си работят, проблема е, че не можете да влезете през линк в уеб страница.

Лично аз не вярвам това да остане така. Надявам се, че от Skype работят по проблема, макар че все още не са обявили каквото и да било по въпроса.