Поздрав с песен от Winamp


Има няколко начина за поздрав с песен от Winamp в Skype
Единият от тях е с програмката на Blez , която се казва Wskype. Просто я изтеглете от линка по-долу и я инсталирайте.


Изтегли Wskype

Пуснете я и готово. Не забравяйте да позволите достъп на wskype до Skype(Скайп ще ви попита за това, когато пуснете програмата за пръв път.

Когато искате да поздравите някой с песен просто отидете в неговият чат прозорец и натиснете CTRL+S(едновременно) и името на песента ще се появи в чат сесията по този начин:


Wskype

*За снимката е ползвана последната за момента версия - Skype 4.0 Beta 3

Начинът по който съобщението изглежда не може да се променя – wskype няма никакви настройки. Програмката се минимизира в system tray(долниятт десен ъгъл на монитора) и не ви безпокои. Стартира се с включването на компютъра, не изяжда системните ресурси.

Другият начин изисква две натискания по клавиатурата и първоначална настройка на Winamp. Oбяснен e в блога на Алексей.

Преди време бях написал и статия за WiMood, с него можете да показвате песента която слушате в момента в настроението си в Skype. До колкото знам, Wimood също има подобна на описаните по-горе опция - трябва да напишете /np в чата, за да се появи песента.

Забавлявайте се!






Posted in Етикети: , , , , | 4 коментара

Изтегли Skype 4.0 Beta 3


Skype 4.0 Beta

Излезе третата Beta на Skype 4.0 . Направени са някои промени в дизайна и са добавени липсващи в предните версии опции.

Пълна хронология
Най-важното подобрение в тази версия според мен. Това определено ми липсваше и се радвам, че е отново тук. Пълната хронология се намира точно под листа с абонатите ви.

Промени по прозореца на Скайп

Това ще забележите веднага след като инсталирате новата версия. Можете да го видите и на снимката по-горе. Ако пък не ви харесва, можете да се върнете към старият вид като отидете в "Настройки".

Контактите в Outlook
С тази опция отново ще можете да внасяте контактите си от Microsoft Outlook.

Качеството на разговор
В новата трета бета на Skype 4.0, можете да оценяте качеството на разговор - от "Отлично" до "Много лошо" и да получавате съвети ако не успявате да се чуете или видите. Бутонът за тази опция се намира вдясно, под профила който сте отворили.

Направени са промени и в управлението на интернет връзката, с което от Skype подчертават, че проблемите свързани с това ще намалеят. Има още няколко не особено важни новости, които оставям да разгледате вие :)

Изтегли Skype 4.0 Beta 3


Skype Lite за мобилни телефони



Излезе нова версия на Skype - Lite(Beta) за мобилни телефони.
В новият вариант на VoIP програмата освен 80-те поддържани модела са добавени още 27. Ето ги и тях:

LG KE770, CU515, CU575 Trax, CU720 Shine
Nokia N96, N75, E71, E62, 6555, 6085
Samsung A717, T639, A737
SonyEricsson T700, T650, G502, W902, W380, W350, TM506, G700, G900, K770, Z750a, Z525a, Z310a, S500

Изтегли Skype Lite за мобилен телефон


Провери дали Скайп поддържа твоят модел телефон

Skype 2.5 Beta за Windows Mobile


Skype Windows Mobile Beta
Skype пусна нова версия на програмата за Windows Mobile. Промените не са значителни, но е добре да имате последна версия на софтуера.

Макар и Бета, Скайп 2.5 е по-стабилна версия от предшественика си. Освен това, качеството на звука е подобрено и потребителският интерфейс изглежда още по-лесен и познат.

Изтегли Skype за Windows Mobile


OS: Windows Mobile Professional, Windows Mobile Standart

Posted in Етикети: , , , | 0 коментара

Записване на разговори с PowerGramo


Skype е най-широко използваният VoIP софтуер в България за лични или бизнес цели. Предоставя перфектно качество на звука и платените му услуги са много по-евтини от другите алтернативи.

Потребителите постоянно се увеличават и се чувства нуждата от софтуерно решение за записване на разговори. Skype отдавна трябваше да предостави тази функция, но за съжаление това още не е направено и трябва да се ползват екстри за да се реши проблема. Има няколко такива програми. PowerGramo е една от тях.

В тази статия ще ви представя основните възможности на програмата. Интерфейсът е лесен, ако сте на "ти" с компютъра, няма да имате проблеми.

Изтеглете PowerGramo от тук

1. Записване на разговори.

Пуснете PowerGramo преди да се обадите или да ви позвънят. Записването ще се стартира автоматично. По време на обаждането, ще виждате изговореното и записаното време. Можете да пускате на пауза и да продължавате записването по време на разговор. В края на обаждането, записът се запаметява на компютъра и се добавя към плейлиста, от който може да бъде изслушан. Записите могат да бъдат запаметени в mp3 или wav формат.

Забележете: Когато стартирате PowerGramo за първи път, Skype ще ви попита дали позволявате достъп. За да работи програмата трябва да изберете „Позволи достъп”.

2. Записване на гласова поща.
Преди да станете от компютъра, включете телефонният секретар на PowerGramo и го оставете така. Когато някой ви се обади, екстрата автоматично отговаря и аудио съобщение поздравява този който ви търси(има възможност и за чат съобщение) Този който ви звъни може да ви остави съобщение, което ще бъде запаметено като записан разговор. Тази услуга прилича на Skype Voicemail, с изключение на това, че гласовата поща на PowerGramo е напълно безплатна.

Освен записването на разговори, PowerGramo има и други възможности, които могат да ви бъдат полезни, като: споделяне на музика по време на разговор, автоматични аудио или текст съобщения и други.

PowerGramo се предлага в три плана – Basic, Standart и Professional. Basic е безплатен, но доста орязан.
Алтернативи на PowerGramo са MX Skype Recorder и Pamela.




Проблеми с публичните чатове.


От известно време Публичните Чатове в Skype са недостъпни - не можете да влезете чрез връзка(link) от сайт. Единственият начин да се присъедините е някой да ви добави.

Забелязах го днес, докато опитвах да се присъединя в публичен чат.

И все пак, въпреки съобщението "Feature no longer available.
We're sorry but Public Chats are no longer available."
, чатовете все още си работят, проблема е, че не можете да влезете през линк в уеб страница.

Лично аз не вярвам това да остане така. Надявам се, че от Skype работят по проблема, макар че все още не са обявили каквото и да било по въпроса.




Skype за мобилен телефон - beta 2



Skype пусна нова версия на клиента си зa мобилни телефони.


Добавена е поддръжка за още 30 модела GSM-и:
Motorola v6maxx, L9, Razr2 V9
Nokia 5310, 5610, 6300, E61, N70, N72, N73, N76, N78, N81, N82
Samsung G600, G800, U600, U900
Sony Ericsson c702, c902, k660, k770, k850i, w580, w660i, w760, w890, w910, w980, z770
Така моделите телефони, на които мобилната версия на Skype със сигурност върви стават общо 80. Припомням, че ако вашият телефон поддържа java, но не е сред тези 80, можете да опитате да инсталирате програмата за някой друг, сходен модел.

Новата версия предлага и по-лесен начин за изтегляне - чрез безплатен SMS, който съдържа линк за сваляне на програмата директно на телефона. Тази функция изпробвах лично - SMS-ът се получава на секундата.
Опитайте и вие: Skype for mobile phones.



Skype веригата на смеха :)


Преди около месец Skype стартира нов сайт - Skype Laughter Chain, в който хората качват своят смях, записан на видео. Честно казано не очаквах това да стане популярно, но се оказа, че е един много добър маркетингов подход. По-долу ще видите една компилация от смях на Skype потребители. Чувствайте се поканени да споделите и своят :)





Posted in Етикети: , , | 3 коментара

Скайп, подслушвания и педофили


Според статия в People.co.uk, отделът за тайно разузнаване на UK(GCHQ) подслушва педофили в Skype. Педофилите обменяли информация в Скайп понеже не се налагало да споделят лични данни в него. Засичали ги в сайтове и слушали разговорите за да спасят малката Мади Маккан.

Напоследък има много слухове, че Skype се подслушва от правителствени агенции. Най-солидното доказателство до сега за това е, че преди няколко седмици високопоставен човек от австрийското вътрешно министерство е споменал, че при тях "няма проблеми с подслушването на Skype". Това е било казано на среща с най-големите интернет провайдъри в Австрия, на която главната обсъждана тема е била оставянето на задна вратичка за лесен достъп до лични разговори и информация на потребители.

Въпреки многото въпроси отправени към Скайп след тези случаи, досега те не са казали абсолютно нищо в многобройните си интервюта.

За мое съжаление, тази статия вече не е достатъчно достоверна. Разговорите в Skype могат да бъдат подслушвани. Криптиращите системи си работят и дребни хакерчета много, много трудно биха добили достъп до личните ви разговори, но ако от ДАНС, ГДБОП или НСО(примерно) имат съмнения за престъпни деяния от ваша страна, нищо не пречи да бъдете подслушвани. Според много източници, начинът по който Скайп се подслушва е чрез специален "ключ" благодарение на който разговор и въобще връзка между потребители могат да бъдат декодирани от трета страна. Съответният ключ не се дава на всеки естествено. Появиха се дори спекулации, според които миналогодишното прекъсване на Скайп е било направено нарочно, за да се инсталира нов метод за подслушване.

Ebay, собственикът на Skype е американска компания, и въпреки, че SkypeLimited е люксембургска фирма, може би Ибей трябва(е притиснат) да се съобразява с важащият американски закон по подслушванията.

Има ли опасност за нас?

Не мисля... Поне ако не сте престъпник. Реално погледнато е невъзможно да се следи потребление на милион и повече човека в България, които ползват интернет. Дори да е постижимо огромният обем информация да се записва на харддискове, няма да има кой да разгледа писанията или да чуе разговорите на толкова много хора. Според някои, рискувате разговорът ви да бъде прегледан ако в него споменете думички като "тероризъм", "дрога" ...

Алтернатива на Скайп?

Алтернативи на Skype има много. Ще срещнете обаче огромен проблем при преместването на контактите си в друга мрежа, а и ако ще го правите заради подслушването - няма смисъл. Yahoo Messenger, ICQ, AIM, Google Talk - компании базирани в САЩ, съобразяващи се с тамошният закон за готовност на подслушване на всяко едно интернет приложение за комуникация от съответните органи. Законът в ЕС също е на път и вероятно скоро ще се приеме, въпреки масовите протести.

Аз все още си оставам на мнение, че подслушването може да бъде и "здравословно". Педофили, терористи или наркодилъри - ако има някакъв, макар и минимален шанс някои от тези хора да бъдат хващани по този начин, той трябва да се използва. И макар, че на мен ще ми бъде отнето едно право на неприкосновена, лична кореспонденция, което заслужавам - съгласен съм ако това може да помогне светът да стане едно малко по-безопасно място.
Нека си припомним начините чрез които обаждане и чат могат да бъдат подслушани:

  • keylogger(Троянски кон, вирус) - записване на натиснатите клавиши и изпращане на мейл адрес или сайт. Може да се запише паролата на потребителя, което гарантира достъп до чат на живо. Използва се "дупка" в сигурността, която позволява два различни компютъра да са едновремено в един и същи акаунт - без никакво уведомяване на нито един от двамата.
  • Налучкване на паролата от човек, който познава собственика на акаунта. Често хора слагат за парола името на кучето си, жена си, детето си, ЕГН-то си и други неща с които лесно може да бъде свързан. Налучкването в Скайп не е лесен начин, понеже след шестият опит трябва да се чака 1 минута за следващи шест опита.
  • Хакване на node сървърите на Skype. За по-голяма сигурност, паролите се пазят на така наречените node сървъри. Ако някой разбере къде са, успее да ги хакне и паролите не са добре криптирани в базата данни е възможно да ги научи.
  • Phishing атака. Получавате мейл или съобщение в което изпращачат се представя за служител на Скайп и казва, че има нужда от вашите име и парола, защото е загубена базата данни(най-често).
  • Подслушване на входовете и изходите на звуковата карта - обикновено става с "бръмбар", но е възможно и с вирус.
  • Прекъсване на жив разговор, чрез декриптиране на връзката. За пореден път казвам, че модерните криптиращи технологии вградени в Скайп е много трудно да се декодират. Това ни навежда на мисълта, че трета страна може да подслушва само чрез гореспоменатият "ключ" за декриптиране - даден от Скайп.
Ако съм пропуснал нещо, добавете го в коментарите.

Случаят за който споменах в началото на статията е пример, че в Европа е възможно подслушванията да работят за благото на хората. В България - едва ли...
Ако сте против подслушванията, можете да подкрепите международният протест Свобода, а не страх, който ще се състои на 11 октомври по улиците на повечето, ако не и всички европейски столици.



Ако статията ви е харесала, моля подкрепете я в Svejo.net

Imo.im - Skype, ICQ и други през браузър



Imo.im е сравнително нова услуга, която позволява чат и (видео)разговори в най-популярните мрежи, през уеб интерфейс, без да ви е нужен софтуера за всяка отделна програма.

Чрез Imo.im можете да се свързвате с няколко VoIP и чат мрежи, през техният уебсайт или програмата им за Windows. Мрежите които се поддържат в момента са: Skype, MSN, Yahoo Messеnger, Google Talk, AIM, ICQ и MySpace.


Наскоро в листа беше добавен Skype. Можете да влезете с вашите потребителско име и парола и ще забележите прозорче с приятелите си и техният статус. Можете да чатите и дори да провеждате видео разговор. Тази услуга е на лице както в уеб клиента, така и в програмата която можете да изтеглите на компютъра си. Единственото ограничение в момента е, че SkypeOut не се поддържа.

За какво може да ни е полезен Imo.im?

Imo може да ползвате когато не сте на вашият компютър - у приятел или в интернет зала - ако на съответният компютър няма инсталиран Skype клиент, ще ви е много по-удобно да се възползвате от услугите му. Знам също, че в много офиси са забранени програми за комуникация като Скайп, там също леко може да заобикаляте правилата, само шефа да не забележи(... и не ме издавайте) :) Да не забравяме и другото предимство - обединяване на няколко програми в един прозорец - не е нужно да търпите тежкото ICQ или Yahoo Messеnger, можете да ползвате Imo и да разговаряте в няколко мрежи през една програма. Чрез свързване на акаунтите на ICQ и Скайп например, можете когато се логнете в Скайп, програмата автоматично да ви логва и в ICQ.
"Имо" е първата подобна услуга за Скайп - странно защо до сега Skype не са си направили собствен сайт през който да може да се чати и разговаря без софтуер, а са дали разрешение на друг.
Услугата все още не е напълно готова - нормално е да има бъгове, но би било добре да допринасяте за развитието на Имо, като съобщавате, когато откривате такива. Ако имате познания по английски, можете да помогнете да преведем Imo, аз вече започнах - от тук

Сигурност?
Няма причина да се притеснявате за данните си докато ползвате Skype с Internet Explorer или Firefox примерно - името и паролата ви, както и всичко друго минават през сигурна, криптирана връзка(HTTPS).

Какво мислите вие? Харесва ли ви Imo?


Ако статията ви е харесала, моля подкрепете я в Svejo.net

Два скайпа на един компютър при Skype 4.0



До сега проблемът с пускането на два Скайп клиента беше решаван или чрез два windows акаунта или чрез софтуер(Skype Launcher, MultiSkype), но след излизането на Skype 4.0 Бета горните два начина се оказаха невъзможни. Ето как става номера при Skype 4.0(инструкциите са за Windows XP, но предполагам, че и при Vista няма да е много по-различно):

  1. Кликвате на Start (менюто в windows)
  2. Кликвате на Run
  3. Копирате и поставяте това: "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary
  4. Натискате Enter.
По този начин можете да си пуснете колкото си искате Skype-a. За да ни е по-лесно достъпен вторият Skype обаче, ще е по-добре да си направим кратък път(shortcut). Ако не знаете как става това, следвайте инструкциите:

  1. Кликнете с десен бутон на мишката някъде в празното поле на работният плот(desktop).
  2. Изберете New, след това - Shortcut
  3. В отворилият се прозорец поставете това: "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary
  4. Натиснете Next, след това Finish. Новият шорткът ще се появи на десктопа ви.


Ако ползвате Skype 3.0 - 3.8 описаният по-горе начин няма да действа.Трябва ви Skype Launcher.
Надявам се да съм бил полезен.





Skype Phone S2


SkypePhone S2
Преди няколко дни споменах, че 3(Three) и Skype готвят нов SkypePhone S2 - слуховете се оказаха вярни.

В тази статия ще ви представя официалните характеристики на Skype Phone S2. Ето ги и тях:












  • 2.2 инчов QVGA дисплей, вместо 2 инчовият QCIF на старият SkypePhone
  • 3.2 мегапиксела камера - вместо 2 мегапикселовата на старият телефон.
  • Bluetooth
  • RSS четец с който ще можете да следите любимите си блогове(надявам се този да е един от тях)
  • E-mail клиент
  • 3G с поддръжка на HSDPA позволяващи скорости до 3.6mbps
  • 1150mAh батерия
  • 50mb вградена памет и MicroSD слот за до 4GB допълнителна памет
  • цена £69.99
SkypePhone S2 идва с вградени драйвъри, и може да се свърже с компютър чрез USB или Bluetooth. Макар, че 3Mobile позволяват 4,000 безплатни минути разговори(Skype-to-Skype) и 10,000 чат съобщения месечно, SkypePhone може да ползва и интернет връзката на лаптоп.
Цената е с 20 лири по-висока от тази на старият модел, но пък подобренията в новият определено си заслужават.
Вчера стана ясно, че телефонът е одобрен от федералната комисия по комуникациите(FCC) на САЩ, от което може да се предположи, че новият Скайпфон ще е четирибандов - ще работи и в Северна и Южна Америка.

SkypePhone е единственият телефон с вграден, постоянно включен Skype и не може да се сравнява със смартфон с добавен Скайп клиент, една от причините е, че не плащате за интернет трафик.
Датата на пускане на SkypePhone S2 в UK е вече ясна - 18 Август.
Как да не завидиш на англичани?







Posted in Етикети: , , | 12 коментара

Скоро нов SkypePhone S2



По неофициална за сега информация скоро на пазара в UK ще се появи новият SkypePhone S2.
Машинката ще е със 2.2 инчов дисплей, 3.2 мегапиксела камера и поддръжка на HSDPA. Естествено, ще има интегриран Skype клиент и вградени в телефона драйвери за лесно свързване с компютър.
Изгледи телефонът да работи в България за съжаление отново няма, дори това да е възможно, поради високите цени на 3G пренос на данни у нас, телефонът ще е неизползваем. Предполагам, Wi-Fi отново няма да се поддържа, тъй като в този случай компанията Three(3) не би имала интерес от сделката.
Информация за цената на SkypePhone S2 и точната дата на пускане се очаква на 21 юли.

Update:

SkypePhone S2




Posted in | 1 коментара

Skype 4.0 BETA - Тотална промяна.


Skype пусна новата 4.0 BETA версия на програмата. За разлика от почти липсващите нововъведения в 3.8, ще бъдете изненадани от пълната промяна в 4.0. Един нов, за някои удобен - за други отвратителен интерфейс, като основно се набляга на видео разговорите.

Нарочно изчаках известно време преди да напиша този пост. Исках да се опитам да свикна с новият външен вид на програмата и чак тогава да изкажа впечатленията си и коментарите си относно новата 4.0 Бета версия на Skype.

Първо впечатление, веднага след като инсталирах програмата: Отвратителен, гаден, неудобен интерфейс. Хрумна ми моментално да се върна към старата версия, както направиха някои други блогъри които чета. Но не го направих, реших да дам шанс на новият Скайп.

Второ впечатление, около седмица след инсталирането. Вече свикнах и... "отвратителният интерфейс" вече ми се струва удобен и улеснен. Мисля, че новият дизайн ще успее да удовлетвори повече днешните нужди на хората за интернет разговори, видео разговори, чат, обмяна на файлове и въобще връзка с приятели, партньори и клиенти. Изглежда програмистите и дизайнерите стоящи зад програмата са разбрали, че старият вариант вече не е достатъчно удобен. Преди години единственият начин за връзка по интернет(изключваме e-mail) бяха IM(instant messages) или така нареченият чат. По-късно се появиха гласовите разговори, още по-късно започнаха да се използват от масовото интернет общество. В днешно време обаче, разговорите и чатът не са достатъчни. Видео разговорите започнаха да взимат сериозен дял от комуникациите в интернет и много хора усещат нуждата от промяна в сегашните VoIP клиенти. Е, от Skype успяха първи. Ако изтеглите бета версията, ще разберете, че едно от нещата на които е наблегнато за ваше удобство е видеото и най-вече висококачественото видео - екранът е видимо уголемен, освен това веднага щом закачите видео камерата си(инсталирали сте драйвърите си, естествено) камерата се засича от Skype и ви се появява бутонче "Избери с видео". С един клик провеждате видео разговор с ваш приятел - в някой случай същото действие в старият клиент беше много по-сложно.
Случвало ли ви се е да чатите с 5+ човека, да изпращате файл и да провеждате разговор?
А случвало ли ви се е, да не ви се говори и просто да провеждате видео чат? Лесно ли е?
Е новият Skype решава и този проблем. Край на многото прозорци(можете и да си ги "откачате" ако искате). Всичко в един единствен прозорец за всеки отделен контакт.
Така, ако желая аз мога да провеждам видео разговор с приятелката си, в същото време да й изпращам файл, да чатя с нея и да я виждам, без да ме заболява ръката да натискам ALT+TAB. Това е един голям напредък, поне според мен.
Малките аватарчета не ви радват особено нали? Винаги съм се чудил когато хората си слагат снимки в цял ръст - не може да се види нищо. Е и този проблем е решен. В новата версия аватарите са няколко пъти по-големи отколкото в старата.

Това са повечето от подобренията в момента. Това е BETA версия, един цитат от Skype:

"Пуснахме бета версията възможно най-рано за да чуем мнението на хората за промяната"
Това е просто една тестова версия пусната единствено за да може малко по малко хората да свикнат с новият облик и евентуално от Skype да чуят отзиви за нея. В случай, че имате какво да кажете на екипа на Скайп относно 4.0 Beta можете да го направите тук: http://www.skype.com/go/betafeedback

Много неща липсват в Бета-та, естествено има и много кусури които няма смисъл да обсъждам, освен че...
Прозореца е много голям, но от Скайп обещават, че размера ще може да се променя в публичната.

Ако сте любопитен как ще изглежда 4.0, препоръчвам ви да си изтеглите бета версията, да я прегледате и да се върнете към 3.8. Просто тази бета не е годна за ползване - липсват много от опциите.

Какво е вашето мнение, харесва ли ви новият облик на Skype?








Posted in Етикети: , , , | 28 коментара

Разговорите през Skype не могат да бъдат подслушвани?



Много хора се бяха притеснили, че могат да бъдат подслушвани, дори има интернет протести против това. Ето едно успокоение за тях: Изглежда подслушването на Skype-to-Skype разговори е невъзможно.
В интервю на News.com, от Skype казват, че не са получавали призовки или съдебни заповеди за подслушване на определен акаунт, но ако получат такива не могат да помогнат.

Поради P2P архитектурата и кодировъчните техники, Скайп не може да помогне на полицията при поискване.
- казва Дженифър Кокин - директор по комуникациите.

В свои статии, Skype са казвали, че винаги се съобразяват със законните изисквания - може би на Люксембург където е регистрирана фирмата, но не и с американските закони при които е задължително да има начин за подслушване.
В програмата се използват напреднали техники за криптиране на връзката, като информацията не минава през сървъри, а директно от потребител към потребител. По този начин прекъсване и подслушване на връзката е почти невъзможно - дори не може да се разбере кой с кого говори. Естествено, винаги може да се подслушват обаждания с бръмбъри или троянски коне.
Разговори към стационарни или мобилни телефони могат да бъдат подслушвани понеже минават през телекомуникационни мрежи.
Неясно е дали е възможно да се преглеждат чатове. Чат сесиите не се пазят на сървъри на Скайп, за това единственият начин подслушването да се осъществи е в реално време. Поради причини за сигурност всички пароли се пазят на сървърите на Skype в(да се надяваме) криптирано състояние, но не се знае каква е кодировката. Ако е възможно(бързо) разкодиране, тогава чатовете ще могат да бъдат подслушвани, защото програмата все още позволява логване на два компютъра в един акаунт едновременно.

Какво е вашето мнение?
Успокоявате се, че не можете да бъдете подслушвани или се тревожите, че талибаните могат да си говорят спокойно, правейки планове за нов атентат?

Моето мнение:
Не искам да бъда подслушван, като всеки човек и аз искам да запазя личното си пространство неприкосновено, но съм ЗА подслушването.
Ако се прави от правилните хора и с мярка, то ще доведе до предотвратяване на престъпления и заловяване на престъпници.

Skype Launcher - два Skype на един компютър по най-лесният начин




В тази статия ще се опитам да ви представя възможно най-лесният досега начин за логването в два Skype акаунта(две отворени Скайп програми едновременно) на един компютър.
Решението на проблема го е имало от доста време, за съжаление го научавам чак сега. Става въпрос за една малка програма - Skype Launcher, направена на доброволни начала от потребителя във Skype Forums - Stefan82
Най-голямото предимство на Skype Launcher е, че не се налага създаването на втори windows акаунт - на който и компютър да седнете можете да влезете с два Skype-а за секунди и след като свършите работата си просто да изтриете програмката. Важно е да се спомене също, че за разлика от конкурента си MultiSkype, SkypeLauncher работи на Vista.

Програмата не е продукция на Skype Limited®, използвате я на собствен риск. Да се надяваме, че няма такъв. Тествах я, нямаше проблеми, според Download.com в нея няма spyware.

Ето малко инструкции:

1. Изтегляте SkypeLauncher от тук(Download.com)
2. Разархивирате изтегленият файл
3. Пускате SkypeLauncher.exe и готово!

Ще забележите, че от архива "излизат" три файла -

  • readme.txt - Информация за програмата
  • SkypeLauncher.exe - Програмата
  • SkypeLauncher_Config.exe - Това се използва само ако желаете да запаметите името(имената) и паролата(паролите) си за да се влизате автоматично.
Важно е да премахнете отметката "Вписвай автоматично с пускане на Skype" - тя ще действа за първата инстанция на Skype.

Skype Launcher е без инсталация - при първото си стартиране добавя два ключа в регистрите на уиндоус, които не могат да навредят при по-нататъчно изтриване на програмата.

Изисквания:
  • visual basic 6 runtimes - Ако сте с Windows XP Service Pack 2 или Vista със сигурност го имате, ако ли не - можете да го изтеглите от тук Visual Basic runtimes 6

Изискване на автора е ако желаете да поставите или пишете за програмата на сайта(блога) си първо да се свържете с него( имейл: freetools(at)email(точка)de ) и да поискате разрешение - така направих и аз.
Благодаря на Aleksey, че сподели за SkypeLauncher.




За блога и посещенията му.


За първи път си позволявам да пиша на тема различна от Skype в този блог, просто не мога да не изкажа радостта си днес пред Вас. Причината да пиша този пост е, че вчера(06.06.2008) блогът за първи път премина границата от 500 уникални посещения за един ден. Силно се надявам това да означава, че Skype Блог се харесва и че е полезен и ценен за Вас.
Отново искам да се извиня, че в последните два месеца почти липсват постове от моя страна - много съм зает, а когато пиша статия се опитвам тя да е с абсолютно пълна
и правилна информация - което изисква време в четене и сравнение на много източници.
Отворен съм за всякакви коментари, градивна критика и съвети към блога, вчера поставих и един гаджет от Skribit.com(вдясно, под рекламите), чрез него можете да ми подсказвате теми за които желаете да пиша - ще се вслушвам във Вас. Ако желаете да се свържете с мен можете да го направите в Skype - nick: smoke_machine_89.
Бих се радвал ако се абонирате за блога - чрез RSS, E-mail или в Skype.
Продължавайте да ме мотивирате все така!

Поздрави, Свилен.



Posted in Етикети: | 0 коментара

Skype Spam лист


След поредният масов спам който тръгна по Skype, реших, че няма да е лошо да създам една статия в която да записвам всички получени от мен и вас спам съобщения. Така хората които се колебаят и търсят в гугъл ще разбират, че получените покани наистина са спам. Можете да допълвате листа чрез коментари.


Всички съобщения изброени по-долу са спам, на който не бива да обръщате внимание!



abe ti li mi iska6e programa za razbivane na paroli v skype??? Eto ti link: http://www.skypepasswordhack.hit.bg/ ,ma si trai. Pi6i dali raboti kato q instalira6, pri men nqma6e problemi


Получих това:
Åëà â ìîÿòà ñòðàíèöà - http://bglove.org Àêî èñêàø äà ìå âèäèø ñíèìêàòà ìè å íà àäðåñ - http://bglove.org/snimka.vbs
- абсолютно неразчетимо.
Изтеглих .vbs файла за да видя реалното съобщение и то е:
Ела в моята страница - http://bglove.org Ако искаш да ме видиш снимката ми е на адрес - http://bglove.org/snimka.vbs



male ot tuka http://skypespeed.hit.bg moje da si uveli4ish skorostta kato prashtash po skype :D super
adskoto e


Zdravei!
Za tvoe sajelenie znam parolata ti!
Ako iska6 da razbere6 ot kade q znam vlez tuk http://znam-ti-pass-a.hit.bg/
Po tozi na4in moje i ti da razbere6 pass-a na nqkoi :)


Svali si malko extri za skype ot www.skypextras.hit.bg da gi probvame
ima mnogo



vidqh nqkva programa s koqto mojesh da si pravish cs serveri dori i bez da imash realno IP
www.norealip.hit.bg - ot tuk mojesh da q izteglish


Скритите емотиконки вече открити виж как като влезнеш тук : http://zapoznanstwa.com/skype/
това работи(bug)(poolparty)(swear)(mooning)(finger)(headbang)(bandit)(smoking)(drunk)(flag:fr)(flag:ir)(flag:it)(flag:jp) ...



ebasi kefa http://worold-sms.hit.bg/


Вижте този сайт http://zapoznanstwa.com/semoticon

Не теглете нищо от zapoznanstwa.com

Za tvoe sajelenie znam parolata ti!
Ako iska6 da razbere6 ot kade q znam vlez tuk http://razberi-pass-a.hit.bg/
Po tozi na4in moje i ti da razbere6 pass-a na nqkoi :)
Sashto taka moje da razgledash i sayta http://axeny.net kadeto she namersih vsichko za tvoq GSM



Zdr veche moesh da si pravish sam klikove v prize.bg s pomo6ta na http://prize-bg.hit.bg


Namerih si novite emoticoni
www.plusemoticons.hit.bg


bezplatni sms ot skype :D:D:D
http://worold-sms.bg2.info


Cs1.6 Сървър IP 77.78.1.162 http://house-cs.free.bg. Как се разбива скаип парола изтегли инфо от тук http://pishmishev.data.bg/skypepasshacked.zip




Posted in Етикети: , , , , | 37 коментара

Изтегли Skype 3.8




Най-новата версия на Skype е готова. Версия 3.8 беше пусната от 2ри Април в Бета, но според думите на Villu Arak, бъговете вече са отстранени и публичната версия е готова.

Промени в Skype 3.8:

  • Значително е подобрено качеството на звука - по-малко фонов шум, по-малко забавяне и други.
  • Не е нужно при сменяне на хедсет, микрофон, слушалки и други да се ровите из настройките на компютъра в Control Panel, Skype засича автоматично и включва новият хардуер.
  • При получаване на пълномощно, аватарът на изпращача е скрит по default, естествено има и бутон за показване.

Скриването на аватара е направено защото екипът на Скайп е получил много оплаквания свързани с изображенията които някои хора си поставят като аватар.

Системни изисквания:
  • ОС: Windows 2000, XP или Vista.
  • Интернет връзка
  • Слушалки и микрофон(или хедсет) за разговорите
  • За гласови и видео обаждания пропоръчително конфигурация не по слаба от: 1Ghz процесор, 256 RAM, и уебкамера.
  • За висококачествено видео: Съответно камера с високо качество на видеото, процесор с двойно ядро и бърза интернет връзка (поне 384 kbps)
Изтегли Skype 3.8 за Windows



Технически детайли:
Версия: .8.0.115
Размер на файла 21 MB.
Официален релийз на дата: April 29, 2008.
Име на файла: SkypeSetup.exe




До колко е защитена вашата информация в Skype?


Имам си няколко форума, които поглеждам от време на време. Често виждам изказвания от типа: "Всеки може да ти подслушва Skype", "От Skype можеш да хванеш вируси" и дори такива: "Кажи си името в Скайп, за да ти хакна компа".
Защо някои хора си позволяват да говорят по този начин след като не знаят нищо за защитите на Skype?

Няма компютър, който да не може да бъде хакнат. Но много малко са хората, които могат да ви направят нещо през Скайп, и вероятността това да се случи точно на вас е поне 1:100 000 000. По-вероятно е да хванете вирус чрез Internet Explorer например.

Препоръчвам на всички скептици относно сигурността на Skype да прочетат тази статия:
Как работи Skype - на сравнително лесен технически език са описани детайлите по свързването и прехвърлянето на данни в програмата. Едно обобщение ако ви мързи да я прочетете: Почти невъзможно е дори интернет доставчикът ви да разбере, че вие ползвате Скайп, камо ли да го подслушва.

По форумите не липсват и оплаквания, че някои хора наистина били хванали вируси заради програмата. "Вирусите" обикновено ги хващат деца, които са подлъгани от своите контакти които от своя страна също са били излъгани.
Чрез Skype могат да ви навредят, само ако вие позволите това - този проблем съществува при всяка услуга за комуникация.
Прочетете няколко начина за да се защитите

Ако продължавате да сте скептични разгледайте и статиите в Skype Security Resource Center
Надявам се разбрахте, че няма причина да имате резерви относно сигурността на Скайп.

SkypeAnime 1.4 - Анимирани или сменящи се аватари в Skype



Готова е най-новата версия на екстрата SkypeAnime, чрез която можете да поставяте анимирани аватари във вашият Skype.
Промените от предната версия са:

  • Подобрен, приятен и полезен интерфейс.
  • Редактор на изображенията, позволяващ преобръщания, промяна на размера и др.
  • Възможност за добавяне на няколко .jpg изображения, сменящи се през определен интервал от време - slideshow.
За разлика от версия 1.3, новата 1.4 е с много удобен и радващ окото външен вид, но това определено не е най-хубавото. Добавени са много нови опции и настройки, чрез които аватарът ви ще може да отразява вашата личност по нов и неповторим начин.
Дали ще сложите ваши снимки като слайдшоу, пейзажи от морето и планината или просто подскачащ заек си е лично ваш избор и става за секунди. Но стига съм я хвалил по-добре вие сами опитайте SkypeAnime.

Изискванията за да ви тръгне на компютъра:
OS: Windows XP или по-нов.
.NET Framework 2.0 (Ако Windows се ъпдейтва редовно го имате)
Skype 3.0 или по-нов.

Програмата има българска и английска версия, ще ги откриете на уебсайта й. Така или иначе, работата с нея не е трудна. Приета е като официална extra и присъства в extras.skype.com . По-надолу ще видите няколко screenshot-а и малко инструкции.
Както ще прочетете и на сайта й, препоръчително е да не се използва постоянно.

Инструкции:
1. Отивате на официалният сайт на SkypeAnime
2. Изтегляте програмата(линка е най-долу на страницата)
3. Разархивирате файла.
4. Стартирате setup.exe
5. При поискване разрешавате достъпа на програмата към Skype.
6. Понеже програмата не създава пряк път на работният плот я търсите в Start Menu -> maxim4o -> SkypeAnime 1.4

По-подробни инструкции за работа:



1. Стартирате движението на аватара ви в Skype.
2. Спирате движението на аватара ви в Skype.
3. Чрез бутона Browse избирате .gif анимация.
4. В това поле се показва изображението което виждат абонатите ви в момента.
5. Чрез бутона Put in Tray програмата се минимизира долу вдясно и не ви пречи.
6. Когато натиснете на Start Animation Editor ви се отваря редакторът, чрез който можете да създавате slideshow, или иначе казано анимации от ваши картинки и/или снимки.
7. Чрез FPS(Frames Per Second) опцията задавате колко изображения да се сменят в секунда.
8. Чрез Miliseconds опцията задавате през колко милисекунди да се сменят различните изображения(рамки) във вашият аватар - оптимално 300-500.
9. Чрез тази опция задавате колко kb(kilobytes) от скоростта на интернет връзката ви може да използва програмата.
10. С този бутон потвърждавате избора си за скорост на интернета.



Официален сайт на програмата SkypeAnime

Линк към страницата на програмата в extras.skype.com

Skype name на създателят й - nick:maximhar - при нужда от помощ, открити бъгове и други се обръщайте към него.











Как да изберем уеб камера за Skype


В PcWorld.bg
са написали една страхотна статия за това Как да си изберем уеб камера и как да я използваме
Бих добавил единствено, когато избирате по-евтина камера - 25 до 50лв. да търсите Skype Certified логото, всички камери на Logitech показани в статията го притежават, а повечето от тях са с поддръжка на High Definition(HD) видео.








Най-накрая официално - Skype за вашият GSM.



След толкова чакане и вече изгубени надежди, официалната версия на Skype за мобилни телефони е готова макар и за сега в Beta. Ако не веднага, то много скоро няма да ви се налага да използвате приложения като Fring, iSkoot и други.
Поддържаните марки за сега са - Nokia, Samsung, Sony Ericson и Motorola
като някои от моделите са в справочника са в сиво с надпис "Comming Soon", което пък не ви спира да опитате дали няма да работи и на вашият телефон. Изискването е да поддържа Java.

Ограниченията за сега са големи, но не забравяйте, че това е Beta, и с времето всичко ще става все по-хубаво. За сега можете да провеждате само чат сесии, не и да звъните от България. Страните в които обажданията работят са:
Естония, Финландия, Дания, Полша, Обединеното Кралство, Бразилия и Швеция.
В България можете да ползвате следните услуги:

  • да виждате кой е онлайн
  • да провеждате чатове(включително групови)
  • да променяте настройките на акаунта си

Безплатно? Не точно.

Безплатните услуги на компютъра си остават безплатни и на телефона, но трябва да споменем, че интернет връзката на телефона е по-скъпа. Което пък не бива да ви отчайва, защото чатът хаби малко трафик, но по-добре не оставяйте Skype да върви на телефона ви през цялото време. Не успях да намеря информация дали е възможно използването на Wi-Fi.
За обажданията в България явно ще се чака много. И все пак да споменем, че разговорите Skype-to-Skype ще минават през мрежата на мобилният ни оператор(Мтел, Глобул, Вивател) и те ще могат да ни позволяват определен брой безплатни минути месечно, след изразходването на които, разговорите ще се плащат. Ако имате SkypeOut кредит ще можете и да получавате обаждания, но вие ще плащате за тях.

И така... това е Beta версията на Skype за мобилен телефон. За сега е по-назад от Fring и iSkoot, но надявам се, с времето ще ги задмине. Възниква въпросът дали SkypeLimited ще забрани разговорите използващи интернет връзката на телефона чрез Fring.


Линк към Skype for Mobile Phones


Видео със Skype на Nokia N95:








Posted in Етикети: , , , | 50 коментара

Получавайте вашите RSS Feeds в Skype



Благодарение на Anothr.com можете да получавате вашите RSS Feeds директно в Skype. Това става благодарение на Скайп Бот - nick:anothr.com (кликнете за да го добавите към абонатите си). Не се изисква регистрация в сайт.

Чрез лесни команди зададени от вас, ботът ще работи почти като нормален RSS четец. Естествено има видими недостатъци - не може да показва изображенията и линковете в постовете, въпреки което, върши добра работа само като ви уведомява за нов пост на ваш любим блогър. Така или иначе много блогъри започнаха да не предоставят пълните си статии чрез RSS.
В края на всеки нов пост получен от вас в Skype, ще откриете линк, пренасочващ към страницата със статията. Ползвам услугата от поне два месеца, тестово се абонирах за този блог и получавам постовете си до 30мин. след като съм ги написал.
Really Simple Syndication става още по-просто, като дори не ви се налага да отваряте сайт или програма за да видите дали има нещо ново. Край на проверките през пет минути :D

Ето малко инструкции:

Първо добавете бота който ще ви доставя новините към контактите си в Skype. Това може да направите като кликнете ТУК или потърсите абонат anothr.com в програмата. Възможно е да минат няколко минути докато пълномощното ви бъде прието, след което започнете чат с бота и напишете '?' за помощно меню на английски. Добавете любимите си блогове.

Ето и превод на помощното меню с командите:

Добавяне на фийд: Напишете точния URL водещ към RSS feed-а на съответният блог. Пример: http://example.com/rss.xml

Търси из фийдовете: Напишете дума, и бота ще ви изпрати лист със фийдове които я съдържат.

Лист на сайтовете за които сте се абонирали: команда List
Премахване на фийд: Delete [номер на фийда] (номерът се вижда чрез List)
Избор на езика на менюто: Напишете:
- en за английски
- cn за китайски
- fr за френски
- de за немски
- jp за японски
- ru за руски


Напишете 'Menu' за още команди.



Много бих се радвал ако сред абонаментите ви присъства и моят блог



Официален сайт: http://inezha.com/

Posted in Етикети: , , , | 0 коментара

Мислите ли, че е "Яко" ? :)


Skyping Baby Names


Детето - не, но кучето/котето си бих кръстил Скайп. Дори знам едно такова куче. Приятно име, звучно, ще е доста контактна натура :)


Posted in Етикети: | 0 коментара

Слухове: Ebay ще продава Skype , вероятен купувач - Google


В последният месец в риййдъра ми доста известни блогове около Skype и VoIP тръбят, че eBay ще продава Skype. Някои от посочените причини са, че макар приходът да е по-добър от очакваният за 2007, eBay не успява да включи Скайп в маркетинговият си модел а именно - свързване на VoIP софтуера с разплащателната система PayPal(също собственост на eBay) и с най-известният магазин за наддаване - ebay.com
Вероятният купувач е Google, като някои блогъри твърдят, че гигантът би си позволил цена до 6 милиярда долара. Ако това наистина се случи, Skype ще бъде продаден на двойно по-висока цена от тази която Ибей плати през 2005.
От известно време Гугъл проявява амбициите си за господство и над VoIP телефонията, признак за това е програмата GoogleTalk, която за момента не се радва на особен успех.
В интервю за Financial Times, изпълнителният директор на Ebay - John Donahoe загатва за бъдеща продажба:
"Ако съвместимостите са силни, ще го запазим в портфолиото си. Ако не - ще го преоценим"

Лично мое мнение е, че Гугъл ще бъде много по-добър собственик на Skype и от сделката ще спечелят най-много обикновените потребители. Интернет гигантът се е доказал, като добър купувач, запазващ принципите и подобряващ услугите на новите си придобивки. Идеите на Ибей за Скайп са (били) както споменах по-горе - единствено за свързване на VoIP програмата с известният е-магазин и системата за онлайн плащане, за това и от доста време Skype върви на автопилот. Дано целите на Гугъл са по-възвишени.





Skype Certified лого върху софтуерни и хардуерни продукти


Skype Certified Logo

Вече на доста места видях това лого - в магазини за хардуер на уебкамери, хедсети, слушалки, микрофони, на някои екстри като Pamela, CrazyTalk и др. и се зачудих какво е това? Какво доказва и сертифицира?

Оказа се, че тази мъничка картинка се лепва доста трудно. Минават се няколко теста в офис на Skype. Сертификационният отдел се намира в Талин, Естония и в него работят 6 души. Най-важните критерии по оценяването на продукт са: добрият звук, използваемостта, до колко описаното в инструкциите работи, какво е качеството на видеото и др. Според директора на отдела 70% от кандидатстащите продукти за сертификат се провалят при първият опит. Някои стигат и до 3-ти.
Когато видите логото върху пакет с хедсет и уебкамера можете да бъдете сигурни, че ще върши работата която трябва да върши, че ще предоставя добро качество на звук и видео. Препоръчително е да търсите логото когато избирате хардуер който ще работи със Skype без значение дали става въпрос за 30 или за 300 лв. Можете да бъдете сигурни, че компания с авторитет като Skype не би предоставяла името си на всеки който си плати.
Изникнаха десетки жични и безжични VoIP телефони, ако искате да си купите такъв и да го използвате със Skype също търсете логото. Ако си мислите, че в България трудно ще откриете такъв хардуер - не се притеснявайте, сертифицирани са вече стотици продукти и ги има във почти всеки специализиран магазин.

Сертификатът при екстрите и софтуерните продукти също е важен. Понякога драйвъри за уебкамери използващи Skype API също минават теста. Приемайте това лого като уверение, че приложението ще работи добре със Скайп.


Posted in Етикети: , , , | 0 коментара

Безплатен GIF аватар в Скайп




Преди доста време обещах на един млад програмист - maxim4o да напиша статия за някоя от програмите му, които прави за упражнение за кандидатстването си с програмиране в гимназия. Тайничко обаче изчаквах най-новият му проект - SkypeAnime да бъде официално приет и с отбелязоно присъствие в extras.skype.com , за да не си противореча с препоръката "Теглете добавки за Skype единствено от skype.com". И ето SkypeAnime вече официално е включен в индекса на екстрите в Скайп. Ще се опитам да направя кратко ревю на програмата, макар и опитът ми с нея да е оскъден за сега.

Първо огромно предимство пред програмата на predator_mf - GIF avatar, SkypeAnime е абсолютно безплатна, за сравнение Гиф Аватар се предлага за 5 дневно безплатно ползване след което трябва да бъде закупена за 5$.
Второ предимство - не е нужно Skype да ви е на английски за да работи екстрата, въпреки че за сега SkypeAnime е само с английски интерфейс.
Можете да си настройвате колко рамки в секунда да се показват, или иначе казано колко бързо да става движението на аватара. По препоръката на създателя най-добре е тази настройка да е в интервала 300-500ms за да товари възможно най-малко на компютъра ви и да използва възможно най-малко интернет връзката ви.
И тук присъства времевото ограничение на използването - 10-15 мин. след което има вероятност Скайп да замръзне както споделя maxim4o в описанието на програмата. Естествено нямам предвид да си я пуснете един път и да я изтриете, а от време на време по малко.
За да ви върви програмата е нужно да имате Microsoft .NET Framework 2 , вероятно това не ви говори нищо, но ако ъпдейтите в Windows са ви включени, значи е инсталиран и няма да имате проблеми.

Ето и малко инструкции:
Теглите програмата от тук. Разархивирате .zip архива и стартирате setup. След като се инсталира и стартира, Skype ще ви попита дали позволявате достъп - позволете го. Чрез бутона Browse намерете .gif анимацията която желаете да се появи като ваш аватар. Настройте delay на 400ms примерно и кликнете на Start. Похвалете се пред приятели :)
Програмата не създава shortcut на работния плот, можете да я откриете в Start Menu на windows в папка maxim4o.

Официален сайт - http://maxim4o.110mb.com/
За контакти,проблеми или препоръки свързвайте се с maxim4o в Skype, nick: maximhar

Моля след като ползвате програмата, напишете коментар за нея тук или в extras.skype.com

Готова е версия 1.4 на програмата!



Анимиран GIF аватар в Скайп


Още една продукция на predator_MF - българинът създал WiMood

Наскоро попаднах на GIF avatar екстра за Скайп. Макар и след няколкото (и единствените) лоши коментара които прочетох си свалих програмата. Може и на вас да ви се стори, че има повече негативи отколкото позитиви - е всеки сам си решава дали да я пробва.
Авторът е написал в коментарите в extras.skype.com, че е добре тя да не се използва постоянно - отнема много трафик и изисква доста системни ресурси в зависимост от това колко контакти имате. Аз я тествах за около 10 мин. и не ми товареше особено, а машината ми не е нова. Друго нещо което трябва да знаете е, че Skype трябва да ви е на английски (падащо меню "Инструменти" -> "Смяна/Избор на език")
за да ви вървят анимираните аватари.
И така отивате ТУК и си изтегляте .sparc файла, инсталирате го, после го намирате в екстрите и го стартирате. Чрез бутона browse избирате .gif анимация и кликвате на Start. По-добре ползвайте аватари с квадратна форма(85х85рх, 100х100рх, 150х150рх)
И пак казвам, не оставяйте да върви постоянно - няколко минути, колкото да впечатлите някой - примерно да сложите туптящо сърце с името на приятелката ви.
Програмата се предлага за 5 дневен пробен период, ако искате да я ползвате и след това трябва да платите 5$.
Ето и няколко сайта в които можете да откриете безплатни .gif и като цяло аватари:
Един голям списък със сайтове за аватари.
http://gdpit.com/avatars_pictures/animated-1.htm
http://3gold.com/pictures/avatar1.htm
http://store2.data.bg/christodes/Avatars/Itzo%20QKO/tweety.gif




Posted in | 11 коментара

Премахване на името ви от падащото меню в Скайп


Може би ви се е случвало, да влезете в Skype от компютъра на работа, на училище или в компютърната зала. След като влезете един път, името ви остава завинаги в падащото меню на програмата. Тук ще ви покажа как да го премахнете.

1. Отворете произволна папка(My Documents примерно) и в Address полето(address bar) поставете това - %AppData%\Skype\
2. Ще ви се отвори папката в която се съхраняват системните файлове на Скайп. Огледайте се за вашето име. Да речем, че името ви, запаметено в падащото меню е "echo123" - в отворената директория ще видите папка с име: echo123
3. Изтрийте папката. Само папката с вашето име. Ако изтриете нещо друго, Skype може да не се стартира следващият път.
Благодарение на Калин@skypeforums
Ако ви интересува как да изтриете скайп името си ви препоръчвам следната публикация: Изтриване на Skype име
:

Vbox Мод за Скайп - Поредният спам.


"Току що си инсталирах Vbox7 мода за скупе.Чрез него можеж да гледаш и сваляш видеота от Vbox7.Нужно е само да попълниш своят email и да изтеглиш мода от тук www.skype.uk.to"


Vbox Мод за Skype няма.



За всички дошли от Google - Тази "програма" е вирус, след като я инсталирате, праща същото съобщение което сте получили на всичките ви абонати. Специално си регнах нов акаунт в Скайп за да докажа, че програмата не работи. Ще видите снимки по-долу.

Не мога да разбера... За да направи някой .exe все има някакви знания по програмиране. Може да направи нова екстра, да изкарва пари... Както прави predator_mf - българинът създал WiMood . Защо си губи времето да прави такива глупости , и да докара трафик на сайта си sharebg.net това няма да му донесе много пари. Не знам може като продаде въведените имейли да изкара някой лев.
Но и ние сме си виновни... Все още се хващаме на такива смешни съобщения. Толкова години в IRC не се научихме как изглежда спама.
За всички изтеглили програмата:

Инструкции как да я премахнете


Инструкции как да се защитите за в бъдеще




Обещах да докажа, че програмата е вирус - ето screenshots:
Скайп Вбокс Мод
Така изглежда програмата след като я изтеглите.
Мод за ВБокс в Скаип
След като въведете имейла си, най-вероятно той ще бъде продаден и ще започнете да получавате солидно количество спам.
Skajp Mod Vbox7
След като позволите достъпа до Скайп, програмата ви изписва съобщението:
"Системна грешка, моля стартирайте отново за да бъдат поправени всички грешки"
В същото време обаче, вече е изпратила спама на всичките ви контакти, а вие може и да не разберете ако не погледнете в хронологията. Идеално като за ламери - ще стартират по няколко пъти и спама ще се изпраща по няколко пъти.

Толкова спам се изсипа в този Skype, че направо се чудя
как все още има хора които вярват на такива изпълнения?



Направете вашият Skype уникален


След спамът който получих (а може би и вие) за Skype Skin се сетих, че всъщност в Скайп си има подобна опция. Е не е като да го прави съвсем различен, но го прави по-красив. Трикът който ще ви покажа е как да си сложите тапет(wallpaper, фон) и да направите Вашият Skype уникален.
Става въпрос за нещо такова

И така. Започваме с инструкциите:

1.Отворете чат прозорец с някой от абонатите си(без значение кой, не му пишете нищо)
2.Кликнете на "Лични Данни", след това "Смени тапета на прозорците"(Виж картинката по-долу)
Skype Skin
3. В отворилият се прозорец изберете картина или цвят за вашият Skype и натиснете "Приложи". Ако външният вид не ви хареса винаги може да натиснете на "Изчисти тапета" за да върнете старият облик.
Skype Skin

Но това не е всичко


Не е нужно да се ограничавате само с тапетите и цветовете показани там. Можете да добавите свой тапет от компютъра си, това става с бутона "Прелисти". Ще се зачудите къде да намерите други фонове? Опитайте тук - изберете си тапет, запаметете го на работния плот(desktop) и го приложете чрез "Прелисти".

Ако статията ви е харесала, гласувайте.



Posted in Етикети: , , , | 5 коментара

Skype с нов изпълнителен директор


Skype new CEO Josh Silverman

Скоро Скайп ще е с нов главен изпълнителен директор(CEO). Джош Силвърман ще заеме поста на временно назначения Майкъл ван Свайж. През октомври миналата година тогавашният CEO Никалъс Зенстром подаде оставка и премина в по-долен пост в борда на директорите на Skype.

Новият изпълнителен директор ще започне работа на 24 Март и вече написа първата си статия в SkypeBlogs . Предишната работа на Джош Силвърман беше като CEO на Shopping.com - друга дъщерна компания на Ebay inc.


"Какво можете да очаквате от мен? Че съм сериозен в желаението си да построя най-страхотните продукти - и най-страхотната компания - на Земята. Това означава да слушам добре, да мисля различно и да поемам рискове. И във всичко което ще правим, едно нещо е сигурно: Винаги ще се грижим за интересите на Skype обществото."
- обещава Силвърман в първата си статия в SkypeBlogs





Показване на статуса ви в Скайп в интернет.


Ако имате сайт или блог може би бихте желали потребителите или клиентите ви да се свързват с вас по по-лесен начин.
Можете да показвате статуса си в Skype в интернет. Ето как става това.
Първо трябва да проверите дали в настройките ви това е позволено:
От падащо меню "Инструменти" изберете "Настройки". Натиснете на "Поверителност", след това "Неприкосновеност". Вижте дали дали има отметка на "Показвай личния статус в интернет", ако няма - сложете.
След това от тук - http://www.skype.com/share/buttons/ и от тук - http://www.skype.com/share/buttons/wizard.html изберете или конфигурирайте бутона. След като попълните скайп ника си и изберете бутон в полето най-долу на страницата ще ви излезе HTML кода. Просто го копирайте в страницата си.

Другият начин е чрез този url: http://mystatus.skype.com/smallicon/вашето_скайп_име но така ще ви излезе само една малка иконка - .
Предполагам ви е ясно, че за да я поставите на сайта си ще трябва да използватe img html таг.



Skype API - Диспечер на достъпа.


Случвало ли ви се е до сега някой от абонатите ви да ви прати вирус - да теглите нови емотикони, скайп скинове и други такива и вие да сте се хващали?
Ако наистина сте пускали без да знаете вирус в Skype (VBscript най-често), то вие сте позволили достъпа до Скайп и най-вероятно вирусът е пратил спам съобщения на всички ваши абонати.
Представете си сега, че в този вирус има няколко реда код, които указват, че всяка седмица този спам ще се изпраща отново и отново на всички ваши абонати. Гадно нали?

Също ако сте инсталирали някоя екстра към Skype която не можете да махнете, това предполагам ще помогне.

Е има начин отново да забраните достъп, който сте позволили. На помощ идва Диспечера на достъпа до Skype чрез API.


API - Application Program Interface, или на български - програмен интерфейс позволяващ на програма да контактува(използва) друга програма.


Отворете картинката по-долу. Натиснете двете стрелкички(където е показано) за да ви се отвори прозореца с програмите с позволен достъп към Скайп.
Skype API Manager

Ще ви се отвори този прозорец:
Skype API

За съжаление при мен в момента няма инсталирани екстри, но мисля, че схванахте идеята. Има два бутона - премахни и промени. "Премахни" нацяло маха програмата - оставя я без достъп и дори не я показва в листа. Ако натиснете "Промени" ще ви се отвори прозорец в който ще бъдете попитан дали искате добавката(екстрата, вируса) да има достъп до Skype.

Posted in Етикети: , , , , | 4 коментара

Как се инсталират и деинсталират Екстри в Skype


Какво са Skype екстрите(add ons)?



Skype екстрите са малки програмки - допълнения към Skype, които го правят още по-приятен, забавен или полезен. Могат да бъдат опасни, ако не ги теглите от Скайп клиента си или от сайта на Скайп - skype.com .

Къде мога да намеря екстрите?



В програмата, от падащо меню "Инструменти", изберете "Още задачи", след това "Поръчай Още Екстри".
Skype Extri img1

Ще ви се отвори Skype Extras Manager.
Екстрите са разделени в няколко категории. Разгледайте и ако ви хареса някоя първо огледайте дали пише "Опитай" или "Безплатно", ако пише "Опитай" - допълнението се предлага за пробен период след който трябва да го купите или деинсталирате.
Skype Ekstri img2
Друго нещо за което също трябва да оглеждате е "Skype Certified" знака. Ако той липсва, по-добре вижте повече информация за екстрата. Дова можете да направите като кликнете с десен бутон
и изберете "За Програмата". Разгледайте мнения и оценка за нея и преценете да ли си заслужава да я теглите.
Можете да теглите и да разглеждате Скайп Екстри също и от сайта им - http://extras.skype.com/ с разликата, че от там ще изтеглите *.sparc инсталационен файл.
Skype Extra img3



В тази статия ще покажа как да си инсталирате и деинсталирате екстра в Skype. За пример ще бъде екстрата Crazy Talk, която ви поставя "видео аватар" - ако нямате камера качвате ваша снимка, и докато провеждате видео разговор устните ви на снимката се движат.

Инсталация:



Вече се запознахте с Extras Manager, сега изберeте екстрата която желаете и натиснете play бутончето.
Skype Extras img4
Програмата ще започне да се тегли. Бъдете търпеливи, поради големия наплив от потребители, понякога тегленето може да продължи дълго.
Скайп Екстри img5
След като се изтегли ще ви изскочи прозорец в който ще трябва да се съгласите с условията при които инсталирате екстрата. Сложете отметката "Съгласен съм" и продължете.
При Crazy Talk веднага щом се съгласите с условията програмата започва да се имсталира, при останалите ще ви излезе прозорец който ще ви води през инсталационния процес - инсталирането е като при всяка друга програма.

След като инсталацията завърши, Skype ще ви попита дали позволявате достъп на допълнителния софтуер (в случая Crazy Talk) до Скайп. Позволявайте достъп само на екстри на които имате доверие, НЕ позволявайте достъп на програми изтеглени от сайтове различни от http://extras.skype.com/
Skype Extras img6

След инсталацията Crazy Talk се стартира автоматично. Но повечето други екстри - не. За да стартирате екстра трябва от падащо меню "Инструменти" да посочите на "Още задачи" и да откриете екстрата която сте инсталирали.
Скайп Екстри img7

Деинсталация на Екстра:



От падащо меню "Инструменти", посочете на "Още задачи" и изберете "Подреди Екстрите". Натиснете на "Моите Екстри", откриите екстрата която желаете да деинсталирате. Кликнете с десен бутон и изберете "Деинсталиране".
skaip ekstri img8



Може би ще ви попита дали наистина желаете да деинсталирате и след като се съгласите, програмата ще се деинсталира бързо. При проблеми намерете ме в Skype, ще се опитам да помогна.