Изтриване на Skype име


Получавам на контактите много въпроси: "как да премахна скайп името си (профила)" и тук ще обясня максимално подробно казуса. Разбира се при всички подобни услуги е много по-улеснено включването, отколкото отписването. Все пак има моменти когато желаем да изтрием Скайп профила си завинаги, което разбира се не означава задължително пълна раздяла със Скайп. За да изясня: "Скайп профил" обикновено се нарича цялата информация за потребителя, която той е качил в програмата, докато "Скайп име" е вашият персонален електронен адрес (телефонен номер) в Скайп. И докато редактирането на профила е лесно от менюто на самата програма, то именно изтриването на Скайп името е това, което тормози нашите читатели.  Напразно ще търсите тази опция, тъй като изтриването на Скайп име не е възможно. Също така не е възможна промяна на Скайп името.

Защо не е възможно да изтрием Скайп името си?

От Skype дават обяснение, че изтриването на Скайп име не е възможно по съображения за сигурност. По този начин никой друг, който не сте вие, не може да създаде същото Скайп име като вашето, което би било един вид кражба на самоличност.

Какво да правим?

Единственият начин е да изоставим акаунта. Изтрийте всякаква лична информация, снимки и други, като оставите съответните полета празни. Личната информация, която публикуваме в Скайп профила си обикновено включва име, телефон, имейл, пол, рождена дата. Ако прецените оставете съобщение в статуса от рода на: "този акаунт не се използва" или "този акаунт е закрит". След това просто спираме да го ползваме.

Как да премахнем Скайп името от прозореца за вписване в Скайп?


Тези инструкции са за Windows Desktop. При други операционни системи, принципът е аналогичен.
1. Затворете Skype.
2. От Start напишете "run" и натиснете Enter. (за ХР - от Start изберете Run).
3. Напишете "%appdata%\Skype" и натиснете ОК.
4. Изтрийте папката с вашето потребителско име.
Ако не виждате папката натиснете CTRL+Н за показване на скритите файлове.
След като рестартирате програмата, скайп името повече няма да се вижда.




Posted in Етикети: , , , |

1 коментара:

  1. Borju Says:

    Аз постоянно си обновявам skype. Харесвам новостите, а и не променят драстично дизайна.