„Тайните“ на тайните емотикони за Skype!


Изненадайте приятелите си с нови удивителни емотикони за Skype!
Skype, разбира се, има доста разнообразни предварително инсталирани емотикони, от които да избирате когато си пишете с приятели. Емотиконите правят скучното писане по-забавно и с тях емоциите на пищещия е по-лесно да бъдат показани. Емотикони като човекът Емо (Емо), танцуващият човек (\ о /) , повръщащата усмивка (puke) или любимата катерица (heidy) вече са познати на всички. Но има много скрити емотикони за Skype, които можете да използвате за да направите писането по Skype още по-вълнуващо!  
След последния ъпдейт на програмата Skype премахнаха някои от старите емотикони, но пък въведоха (или обновиха) някои нови, включително и скрити:


Скрити емотикони за Skype!

Ето и още скрити емотикони за Skype, които не са показани на снимката по-горе.

1. Ходещата котка (cat)
 Ключът за по на този емотикон е в натискането на три клавиша едновременно, например C, A, T. Ходещата котка ще се появи и ще изненада приятелите ви, още повече, че след прекъсване на едновременното натискане, тя изчезва.

2. Ръце чупещи молив.

- Тайната за появяването на този емотикон за Skype е в натискането на шест клавиша едновременно, например A,S,D,J,K,L. Подобно на ходещата котка този емотикон също е временен.

3. Пасящата овца

-  (sheep)4. Куче

-  (dog)


5. Говори на ръката ми

- (talktothehand)

6. Котка

- (cat)


7. Велосипедист

- (bike)Може би сте се питали:

Защо има и скрити емотикони, а не всички са показани в менюто на чата?

И отговорът е:

Първо, ако обърнете внимание ще забележите, че тематиката на повечето от скритите емотикони не е подходяща за деца (например тютюнопушене или алкохол). А това е нещо което в много държави (и особено САЩ) държат да не се експонира пред непълнолетни. Все пак Skype се рекламира и като програма свързваща семействата по света, което разбира се предполага само подходящо съдържание.

Второ - Забавно е!

И трето - Забавно е! Един от най-добрите начини да се позабавляваш с докато си чатиш приятели по Skype е да ги изненадаш с непознат за тях емотикон. И от Skype го знаят. Затова и не пропускат възможността да включат в програмата допълнителни „екстри“, с които да задържат потребителите.

Какво означават някои емотикони за Скайп?
Естествено, значението на повечето е очевидно и точно това е целта. Но има няколко, които със сигурност предизвикват въпросителни. Ето и значението им (което показва, че в Скайп също имат чувство за хумор:):

=Priidu Zilmer - Тийм лидер отговарящ за визуалния дизайн на Скайп.
=Toivo Annus - бил  е главен инженер на Скайп.= Работя от вкъщи.Внимание: Емотиконите са анимирани, така че трябва само да напишете кодовете в Skype чатa за да ги видите в действие. За да видите всички емотикони е необходимо да сте с по-нова версия на Skype, а ако не сте- може да се наложи да я актуализирате.
Забавлявайте се! Ако пък знаете някакви други скрити емотикони, можете да ги споделите  в коментарите по-долу и ние ще ги добавим!

Забавно: Песни за Скайп


Може би беше логично любимият ни Skype да провокира и представителите на музикалните среди, карайки ги да посветят част от творчеството си на известната програма. Skype song е весела песничка вдъхновена от едноименната програма, на която се натъкнах в Youtube. Вероятно музикалният стил няма да допадне на всеки, но пък при всички случаи е забавно да се гледа, особено имайки предвид, че от Скайп също я популяризират. Моето мнение е, че няма данни да се превърне в хит (още повече, че песента е от 2010г.), но пък когато става дума за Skype, кой знае?

Естествено, няма как да пропуснем и българските  автори, които не са останали по-назад и също са дали своя принос, като са посветили времето си на песен за Skype.
Разбира се, и тази песен поставям по-скоро в категорията "забавно", защото няма как да не се засмееш на рефрена "Скайп, Скайп, Скайп, КО ШИ прая ако няма Скайп!".

Ако  любопитството ви вече е раздразнено, може да гледате и двете песни във видеата по-долу. А коя ви харесва повече оставям да прецените сами.
Можем само да гадаем, дали скоро няма да станем свидетели и на първия филм посветен на Skype, a и защо не? :)

Skype Song (Frijol Tv Official)Denyo - В Скайпа ( какво ще правя ако няма Скайп )


Вируси и Скайп. Как да се предпазим?


Skype използва сигурна технология за криптиране, за да запазите неприкосновеността на личния си живот по време на воденето на разговори, изпращането на съобщения и файлове. Но подобно на всеки имейл клиент или програма за трансфер на файлове, съществува риск от вируси, троянски коне, червеи, рекламен и всякакъв вид зловреден софтуер.
Проявленията на зловредния софтуер разпространявани чрез Skype, могат да бъдат най-различни, но едно от най - разпространените са скриптове, които при отварянето им изпращат еднотипни съобщения до  всичките ви контакти в Skype, съдържащи линк или файл за изтегляне, разпространяващ вируса. Вирусите могат да съсипят и друг ваш софтуер, например Google Chrom, да форматират харддиска ви или да позволят на злонамерени лица да получават данни от персоналния ви компютър.


Как да се предпазим?

1. Използвайте актуализиран анти-вирусен софтуер. Добрият анти-вирусен софтуер е от съществено значение за всеки компютър с интернет връзка. Актуализирайте редовно антивирусната си програма, за да бъдете сигурни, че сте с най-новата версия.

2. Сканирайте  всички файлове, които получавате през Skype, преди да ги отворите. Или поне тези, които изглеждат съмнително.

3. Общувайте само с приятели. Използвайте опцията да контролирате кой е упълномощен да се свърже с вас, така че да се приемат само заявления от хора, на които имате доверие.

4. Не приемайте неочаквани файлове. Ако компютърът на ваш  приятел е заразен, той може автоматично да ви изпрати  вируса. Преди да отворите такъв файл, опитайте да проведете допълнителен разговор с него. Помолете го да за по-подробна информация относно това, което изпраща.  Уверете се, че отговорът е от истински човек, а не автоматично зададен.

5.  Изтеглете софтуер за защита от рекламен софтуер. Вируси и рекламен софтуер, са две различни неща. Не всички антивирусни програми сканират за рекламен софтуер.

6. Редовно сканирайте компютъра си за вируси. Вирусите могат да се изплъзнат лесно, затова периодичното пълно сканиране е препоръчително.

7. Внимавайте с линковете, които получавате. Някои линкове могат да водят директно до вируси или рекламен софтуер. Точно както и за трансфера на файлове, поискайте обяснение от изпращача, преди да щракнете. Обръщайте внимание на URL адреса за улики за подозрителни файлове. Трябва да се избягват всички разширения с  .exe, .vbs  или двойни (.html.dll), линкове от типа на http://skype******.hit.bg, http://hack****.****.bg и др., както и когато иска да се стартира външно приложение.

8. Изтривайте подозрителните файлове веднага. Не ги съхранявайте, ако мислите, че те могат да бъдат заразени. Направете пълно сканиране за вируси, след изтриване на файла.


Да  обобщим:

Комуникирайте най-вече с приятели и се отнасяйте към трансфера на файлове по Skype  по начина, по който третирате и прикачените файлове в електронната си поща. Бъдете внимателни, преди да кликнете.

Ако все пак установите, че вашият Skype е заразен с вирус, не забравяйте да предупредите всички от вашия списък с контакти и опитайте да решите проблема възможно най-бързо.