Как да си направя Skype email?


Често се случва да ни задават този въпрос, затова решихме, че е време да обясним възможно най-подробно.

Става въпрос за въвеждането на личната електронна поща в полето “e-mail” при регистрацията в Скайп. Затова уточняваме, че се няма предвид някакъв специален Skype email, а Ваш личен email създаден в някои от стандартните електронни пощи. Имейл се изисква при всяка регистрация в Скайп, така че ако искате да ползвате програмата, а нямате такъв ще се наложи да си направите. Но не се безпокойте. Лесно е!

Ето и основните стъпки за създаването на вашия „Skype email”:

Първо, вижте някои от безплатните български електронни пощи, от които може да си изберете:
АБВ поща-може би най-популярната, Start.bg, Мail.bg, имейл от Sladur.bg, имейл от Data.bg  и др.
Разбира се има избор и от много чуждестранни безплатни електронни пощи, като сред най-използваните в България са Gmail, Mail.ru, Yahoo, HotMail.

Второ, ако не може да решите къде  точно да създадете вашия “Skype email” или не сте сигурни как, в следващите редове ще опишем стъпка по стъпка как да си създадете лична пощенска кутия в АБВ поща:

Отваряте старницата на АБВ- http://www.abv.bg/
Натиснете бутона „Регистрация в АБВ“ в горния десен ъгъл или „Регистрирай се“ под полетата за вход на регистрирани потребители.

Ще се отвори форма за попълване на данните ви:Първото поле е потребителското име, което трябва да изберете на Вашият имейл. То следва да е уникално. Под полето има зелен бутон „провери“, който дава възможност да проверите дали потребителското име вече не е заето. Имейлът, който ще създадете ще има следната форма: потребителскоиме@abv.bg. Това ще бъде и имейлът, който ще въведете при регистрацията си в Скайп. Но, да продължим J

След като сте избрали потребителско име, следват две полета за въвеждане на Вашата парола. Въведете една и съща парола в двете полета! Постарайте се тя да е „силна“. Например, използвайте и цифри, и букви.

Следващите две полета са за „таен въпрос“ и „таен отговор“, които сами трябва да измислите. Необходимостта им е провокирана с цел защита на вашата пощенска кутия от чужди посегателства, тъй като се предполага, че само Вие може да ги знаете.

Следващото поле е за „алтернативен имейл“, но не е задължително за попълване, така че го оставете празно.

Следват полета за Вашите лични данни: име, фамилия, пол, дата на раждане.

След като попълните всички задължителни полета (отбелязани са със звезда), въведете показания код в съответното поле.
Натиснете бутона „Създай АБВ профил“.
Ще се отвори  прозорец Регистрацията в АБВ завърши успешно!Благодарим Ви!

Кликнете върху бутона „Влез в пощата си”.

Ще се отвори личната ви поща. Ще видите обръщение „Здравейте, вашето потребителско име.
Ако кликнете върху „Кутия (1)“(това е мястото където ще получавате писмата си), ще видите писмо получено от „Екип АБВ” със заглавие „Добре дошли в abv.bg”.
Кликнете върху заглавието на писмото, за да отварите съдържанието му.
За да го затворите, кликнете върху „Затвори”.
Ако искате да излезете от пощата си кликнете върху „Изход“.
За да влезете следващия път просто трябва в сайта на АБВ поща да въведете потребителското си име и парола и да кликнете върху бутона „Вход“.


Честито! Вече имате електронна пощенска кутия (email)!

Сега вече може да преминете към регистрацията си в Скайп, без да се притеснявате от липсата на „Skype email”.


0 коментара: