Хронология на разговорите в Скайп-настройки и изтриване



Какво е Хронология на разговорите в Скайп? Това са всички съобщения изпратени на или получени от вашите контакти или групи, както и подробна информация за всички повиквания, които сте направили или получили през Skype.
Интересно е да се знае, че хронологията на разговора Ви е записана на облак на Skype за 30 дни. Разбира се, можете да настроите компютъра си, за да запазите историята на разговорите за по-дълго. По- долу  можете да видите как да промените  настройките си за хронологията на разговорите.

Къде да намеря хронологията на разговорите ми?


За да видите хронологията на разговорите си с някой абонат е достатъчно да кликнете върху името на абоната в списъка с абонати или в списъка в "Последни действия".
Разговорите са подредени по дата, като най-старите съобщения са най-отгоре в списъка.
Ако абонатът или групата не се появи в "Последни действия" кликнете в края на списъка върху "Покажи по-старите съобщения" за да се покаже пълния списък на разговорите.



Къде са записани съобщенията ми?


По подразбиране съобщенията, които се изпращат и получават се запазват на облака на Скайп (и на вашия компютър, в зависимост от настройките) и можете да ги видите по всяко време.
Това означава, че ако изпратите съобщение до контакт, който не е на линия, запазеното съобщение ще бъдат доставено веднага след като абоната отново е онлайн.

Промяна на настройките за хронология на разговорите

 

От лентата на менюто, изберете Skype> Поверителност
По-долу под "Води хронология" можете да кликнете върху падащия списък и да изберете времето за което искате вашата история да се пази. Можете да изберете: постоянно, три месеца, един месец, две седмици или без история (изключено).
Кликнете върху Запиши.



Как да намеря нещо конкретно, което съм пратил/получил като съобщение?


Можете да намерите точно определено нещо, което сте получили или сте написали в разговор чрез търсене на дума/фраза, която е присъствала  в този разговор. За да направите това:
- Изберете абоната, с който сте водили разговора.
- Натиснете клавишната комбинация Ctrl + F на клавиатурата. Отваря се поле за търсене.
Въведете думата или фразата, която търсите. Натиснете Enter или щракнете върху "следващото" или "предишното", за да се придвижвате из резултатите от търсенето.

За да търсите в цялата хронология разговор с даден абонат или група, превъртете до горната част на прозореца за разговори и изберете най-дългия наличен период. Тогава просто започнете да търсите.

Скриване на хронологията на разговорите. Как?

 
За да скриете разговор от вашия списък с "Последни действия":
Кликнете с десния бутон върху абоната и изберете "Скрий дискусията".

Скриването на разговор няма да го изтриете от хронологията Ви. Ако искате да покажете Вашите скрити разговори отново  в "Последни действия":

От лентата на менюто, изберете Изглед> Покажи скритите дискусии.
Така ще върнете всичките си скрити разговори в списъка. Също и в случай, че получите ново съобщение на един от вашите скрити разговори, това също ще го върне  в "Последни действия".


Изтриване на хронологията на разговорите в Скайп


В Скайп не е възможно да изтриете историята на отделни разговори.  Но можете да изтриете цялата хронология.
ВНИМАНИЕ!!! След като хронологията Ви на разговорите е била изтрита, тя не може да бъде възстановена.

Можете да премахнете цялата си хронология, която включва текстови съобщения, гласови съобщения, видео разговори, мигновени съобщения, изпратени и получени файлове и т.н. по следния начин:

В лентата на менюто кликнете Skype> Поверителност . Ще се отвори нов подпрозорец.
Под "Води хронология" кликнете върху "Изчисти записите".



Въпреки че не могат да се изтриват отделни разговори, могат да се изтрият отделни мигновени съобщения . Кликнете с десен бутон на въпросното съобщение и изберете "Премахване на съобщението".
ВНИМАНИЕ!!! Тази опция е достъпна само за няколко минути, след като сте  изпратили Вашето съобщение.


0 коментара: