Skype Translator - Преводачът за Скайп


Skype Translator - Преводачът за Скайп

Езиковите бариери вече няма да бъдат пречка! Скайп направи още една крачка напред в свързването на хората по света. Браво на Скайп:) Наскоро излезе тестовата версия на Skype Translator.  При нея можете да общувате на 50 различни езика (засега само в чата) и на 4 (английски, испански, италиански и китайски ) по време на видеоразговор.
Преводачът за Скайп ( за момента е предварителна версия) дава възможност на хората да тестват продукта и да дадат отзиви. Преводачът за Скайп се самообучава, което означава, че колкото повече го използвате става по-добър.

От Скайп се интересуват какви платформи са най-важни за Вас, кои езици искате да използвате, и как планирате да използвате Преводача за Скайп. И вашият отзив ще бъде пряко включен при разработването на крайния продукт.

Какво е Преводачът за Скайп?


Преводачът за Скайп Ви позволява да осъществите Skype разговор или съобщение с някой, който говори друг език, като осъществява преводи в реално време на текстови съобщения и дори на разговорите. Тя се захранва от Microsoft Translator, точно както Bing, Windows и Windows Phone.

Преводачът за Скайп предоставя безкрайни възможности за хората по целия свят да общуват, без значение от тяхното местоположение и език.



Ето и официалното видео. Наистина впечатляващо!



 

Мога ли да използвам Skype преводач?


Ако използвате Windows 8.1 или Windows 10 Technical Preview, можете да изтеглите Skype Преводач от 


Какви езици поддържа?


В предварителната версия,  Преводачът за Скайп поддържа английски (US), испански, италиански и китайски. Работи се за включване на допълнителни езици, като дългосрочната цел е да се превеждат възможно най-много езици.

Също има 50 налични езика за превод на чат съобщения.


Защо е нужно да се създаде преводач за писмения и говоримия език поотделно?


Skype Преводач се захранва от Microsoft Преводач, която вече поддържа превод на 50 езика, но това може да се използва само, когато сте  в чата.

Гласов превод в момента поддържа английски, испански, италиански и китайски, но броят на поддържаните езици ще расте с времето.


Небходимо ли е човекът на когото се обаждам да има инсталиран Преводач за Скайп?


Не, не е необходимо Skype Преводач, но ще се нуждает от десктоп версията на Skype.


Мога ли да се обадя на телефони, Lync контакти, или да направите групови обаждания от Skype преводач?


Можете да направите което и да е от тези разговори от Skype Преводач по същия начин, както бихте се използва всеки друг Skype клиент, но не можете да използвате функцията за превод при водене на този тип разговори.

В момента Skype превод се поддържа само при Skype-към-Skype разговори.


Мога ли да имам друг Skype клиент  инсталиран заедно с Преводача за Скайп?


Вие не трябва да имате Skype Преводач  и Skype за Windows
RT инсталирани едновременно, но можете да имате Skype за Windows Desktop инсталиран на същия компютър, на който планирате да инсталирате Преводачът за Скайп.

За да получите най-доброто от Преводача за Скайп и да се избегне всякакво объркване, уверете се, че сте влезли само в Skype Преводач при обаждане. В идеалния случай, трябва да излезете от всички други клиенти (като Skype за Windows Desktop, Outlook.com или Skype за Web (Preview)).

За да излезете от Skype за Web или Outlook.com, може просто затворете прозореца на браузъра.

За да излезете от Skype за Windows Desktop, кликнете Skype в лентата с инструменти, след което щракнете върху Излизане.

Как да активирам Преводача за Скайп?



За да настроите Skype Преводач:

     
1. Изберете вашия контакт.
2. Изберете иконата изобразяваща  Глобус и Преместете преводача на "Включено".
3. Изберете текущия език на контакта, с който искате да разговаряте (точно под името му), и от падащото меню, изберете езика за превод по време на писане на съобщения или за да чуете преводите по време на разговор.

Забележки:
     Носенето на слушалки е най-добрият начин да се разбират преводите при гласово или видео повикване.
     По време на разговор, докато Вие или Вашият контакт говорите, раговорът ще бъде преведен в слушалките си и също така преводите ще се появят на екрана.
     Не забравяйте да говорите ясно и изчаквайте преводите да се появят.

0 коментара: