Скайп приложение


Skype е приложение, чиято основна цел е онлайн комуникация между хората по целия свят. Програмата позволява на потребителите да комуникират през интернет чрез следните начини:
  • Чрез глас с помощта на микрофон
  • Чрез видео с помощта на уеб камера
  • Чрез незабавни съобщения тип чат

Skype-to-Skype опцията за разговори с други потребители е напълно безплатна, докато разговори към стационарни телефони и мобилни телефони се зареждат през система с дебитен акаунт наречена Skype Credit. Някои мрежови администратори са забранили Skype за корпоративни, правителствени, битови и образователни мрежи, позовавайки се на това, че подобен тип използване на ресурси е неподходящо, има пропускателна способност в системата и е напълно възможно да настъпят злоупотреби с финансите на потребителите.



Иначе Skype включва административно-клиентска система. Той е задвижван изцяло от Майкрософт, които през 2012 г. закупиха програмата за онлайн комуникации. Проблемите с този тип система настъпиха, след като през 2013 г. надзорни разкрития представиха доклад, че Майкрософт са позволили на разузнавателна агенция да използва пълната база данни на потребителите. Това означава достъп до данни, чат сесии и сметки за провеждане на разговори. В този момент настъпват и забраните от страна на много от компаниите служителите им да използват Skype на работното място.

Регистрираните потребители на Skype се идентифицират с уникално име и могат да бъдат открити по него в директорията на програмата, която включва търсене на потребители. Skype позволява на потребителите, които се открият моментално да се добавят, да комуникират чрез мигновени съобщения или гласов чат. Гласовият чат позволява провеждането на телефонни разговори между роднини или осъществяване на конферентна връзка между служители на дадена фирма, които се намират в различни градове. Текстовите чатове на програмата позволяват групови чатове, в които се използват емотикони, съхраняват се история на разговорите, а също така могат да се редактират предишни съобщения при грешка. Включени са и опции като промяна на шрифт, снимка на профил, послание на профила и много много други.