Как да инсталираме Скайп на български v2012


Инсталирането на Скайп на български е по-лесно от всякога, но ако все пак имате затруднения, тук съм се постарал да дам подробни инструкции, за това как да инсталираме и стартираме Скайп. Инструкциите са за Windows с Internet Explorer 9, а версията на Skype 5.10. Вярвам че тези указания ще останат актуални и при по-новите версии на Скайп.

1. Изтегляне на Skype.


Свалянето на Скайп е препоръчително да става само от официалния им сайт на адрес www.skype.com. Всички връзки за сваляне, които съм предоставил по-долу водят именно там.
И така:
1.1 Отворете тази страница Изтегли Скайп
Ще ви бъдат предложени за сваляне две версии на Skype. Безплатна - Skype free и платена Skype Premium. Инструкциите тук са за сваляне на безплатния Скайп.
1.2 Натиснете на "Download Skype" с левия бутон на мишката.




1.3 В дъното на екрана ще излезе лента с инсталационен файл на Скайп, където ви се предоставят 3 опции: да стартирате файла, да го запазите на компютъра си или да анулирате действието. Натиснете "Run"с левия бутон на мишката.











1.4 Ако лентата не се появи или по погрешка я затворите, винаги може отново да я стартирате, като изберете "Try again", както е показано на картинката:











1.5 След като натиснете "Run" вероятно ще се наложи да изчакате между 10 секунди и 2 минути, според бързината на връзката и компютъра ви. Това действие стартира свалянето и стартирането на инсталационния файл, чрез който програмата се записва на компютъра ви.


2. Инсталиране на Скайп

След като извършите горните действия ще се появи инсталационен прозорец на Скайп.

2.1 От падащото меню "Select your language" - променете "English" на "Български". Българският език е в долната част на списъка, до където се стига със скрола на мишката или със стрелките от дясната му страна.










След като промените езика, цялата информация в инсталационния прозорец, вече излиза на български!
2.2 Натиснете бутона "ПРИЕМАМ–НАПРЕД". Това действие стартира самото инсталиране на Скайп на компютъра ви.
2.3 Изчакайте необходимото време за приключване инсталацията на програмата.
2.4 След като се инсталира Скайп ще се стартира автоматично, като ще ви предложи да се впишете с име и парола, ако имате такива или да си регистрирате профил, в случай, че нямате.

Приятно общуване!

Аналогично се инсталира и платената версия Skype Premium. В стъпка 1.2 изберете зeления бутон "Get Skype Premium"


4 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Много благодаря за ясното обеснение. Наистина имах проблеми да си инсталирам скаип.

  2. Анонимен Says:

    Az se opitvam da si sazdam email kak da go napravia molia otgovorete mi kolkoto se moje po barzo mnogo blagodaria

  3. Анонимен Says:

    imam problemi s skype vinagi kogato go vklucha sled 10 min daje i po malko mi krashva vsichko i ne moga nishto da vklucha a sled malko i skype krashva ne znam kakvo da napravia ako moje da pomognete s neshto. 6te sam vi mnogo blagodaren.

  4. Анонимен Says:

    Здравейте, имам нужда от помощ. При инсталирането на skype ми изписва , че има проблем със свързващия сървър и отново ме насочва да го изтегля...