Анимиран GIF аватар в Скайп


Още една продукция на predator_MF - българинът създал WiMood

Наскоро попаднах на GIF avatar екстра за Скайп. Макар и след няколкото (и единствените) лоши коментара които прочетох си свалих програмата. Може и на вас да ви се стори, че има повече негативи отколкото позитиви - е всеки сам си решава дали да я пробва.
Авторът е написал в коментарите в extras.skype.com, че е добре тя да не се използва постоянно - отнема много трафик и изисква доста системни ресурси в зависимост от това колко контакти имате. Аз я тествах за около 10 мин. и не ми товареше особено, а машината ми не е нова. Друго нещо което трябва да знаете е, че Skype трябва да ви е на английски (падащо меню "Инструменти" -> "Смяна/Избор на език")
за да ви вървят анимираните аватари.
И така отивате ТУК и си изтегляте .sparc файла, инсталирате го, после го намирате в екстрите и го стартирате. Чрез бутона browse избирате .gif анимация и кликвате на Start. По-добре ползвайте аватари с квадратна форма(85х85рх, 100х100рх, 150х150рх)
И пак казвам, не оставяйте да върви постоянно - няколко минути, колкото да впечатлите някой - примерно да сложите туптящо сърце с името на приятелката ви.
Програмата се предлага за 5 дневен пробен период, ако искате да я ползвате и след това трябва да платите 5$.
Ето и няколко сайта в които можете да откриете безплатни .gif и като цяло аватари:
Един голям списък със сайтове за аватари.
http://gdpit.com/avatars_pictures/animated-1.htm
http://3gold.com/pictures/avatar1.htm
http://store2.data.bg/christodes/Avatars/Itzo%20QKO/tweety.gif
Posted in | 11 коментара

Премахване на името ви от падащото меню в Скайп


Може би ви се е случвало, да влезете в Skype от компютъра на работа, на училище или в компютърната зала. След като влезете един път, името ви остава завинаги в падащото меню на програмата. Тук ще ви покажа как да го премахнете.

1. Отворете произволна папка(My Documents примерно) и в Address полето(address bar) поставете това - %AppData%\Skype\
2. Ще ви се отвори папката в която се съхраняват системните файлове на Скайп. Огледайте се за вашето име. Да речем, че името ви, запаметено в падащото меню е "echo123" - в отворената директория ще видите папка с име: echo123
3. Изтрийте папката. Само папката с вашето име. Ако изтриете нещо друго, Skype може да не се стартира следващият път.
Благодарение на Калин@skypeforums
Ако ви интересува как да изтриете скайп името си ви препоръчвам следната публикация: Изтриване на Skype име
:

Vbox Мод за Скайп - Поредният спам.


"Току що си инсталирах Vbox7 мода за скупе.Чрез него можеж да гледаш и сваляш видеота от Vbox7.Нужно е само да попълниш своят email и да изтеглиш мода от тук www.skype.uk.to"


Vbox Мод за Skype няма.За всички дошли от Google - Тази "програма" е вирус, след като я инсталирате, праща същото съобщение което сте получили на всичките ви абонати. Специално си регнах нов акаунт в Скайп за да докажа, че програмата не работи. Ще видите снимки по-долу.

Не мога да разбера... За да направи някой .exe все има някакви знания по програмиране. Може да направи нова екстра, да изкарва пари... Както прави predator_mf - българинът създал WiMood . Защо си губи времето да прави такива глупости , и да докара трафик на сайта си sharebg.net това няма да му донесе много пари. Не знам може като продаде въведените имейли да изкара някой лев.
Но и ние сме си виновни... Все още се хващаме на такива смешни съобщения. Толкова години в IRC не се научихме как изглежда спама.
За всички изтеглили програмата:

Инструкции как да я премахнете


Инструкции как да се защитите за в бъдеще
Обещах да докажа, че програмата е вирус - ето screenshots:
Скайп Вбокс Мод
Така изглежда програмата след като я изтеглите.
Мод за ВБокс в Скаип
След като въведете имейла си, най-вероятно той ще бъде продаден и ще започнете да получавате солидно количество спам.
Skajp Mod Vbox7
След като позволите достъпа до Скайп, програмата ви изписва съобщението:
"Системна грешка, моля стартирайте отново за да бъдат поправени всички грешки"
В същото време обаче, вече е изпратила спама на всичките ви контакти, а вие може и да не разберете ако не погледнете в хронологията. Идеално като за ламери - ще стартират по няколко пъти и спама ще се изпраща по няколко пъти.

Толкова спам се изсипа в този Skype, че направо се чудя
как все още има хора които вярват на такива изпълнения?