Imo.im - Skype, ICQ и други през браузър



Imo.im е сравнително нова услуга, която позволява чат и (видео)разговори в най-популярните мрежи, през уеб интерфейс, без да ви е нужен софтуера за всяка отделна програма.

Чрез Imo.im можете да се свързвате с няколко VoIP и чат мрежи, през техният уебсайт или програмата им за Windows. Мрежите които се поддържат в момента са: Skype, MSN, Yahoo Messеnger, Google Talk, AIM, ICQ и MySpace.


Наскоро в листа беше добавен Skype. Можете да влезете с вашите потребителско име и парола и ще забележите прозорче с приятелите си и техният статус. Можете да чатите и дори да провеждате видео разговор. Тази услуга е на лице както в уеб клиента, така и в програмата която можете да изтеглите на компютъра си. Единственото ограничение в момента е, че SkypeOut не се поддържа.

За какво може да ни е полезен Imo.im?

Imo може да ползвате когато не сте на вашият компютър - у приятел или в интернет зала - ако на съответният компютър няма инсталиран Skype клиент, ще ви е много по-удобно да се възползвате от услугите му. Знам също, че в много офиси са забранени програми за комуникация като Скайп, там също леко може да заобикаляте правилата, само шефа да не забележи(... и не ме издавайте) :) Да не забравяме и другото предимство - обединяване на няколко програми в един прозорец - не е нужно да търпите тежкото ICQ или Yahoo Messеnger, можете да ползвате Imo и да разговаряте в няколко мрежи през една програма. Чрез свързване на акаунтите на ICQ и Скайп например, можете когато се логнете в Скайп, програмата автоматично да ви логва и в ICQ.
"Имо" е първата подобна услуга за Скайп - странно защо до сега Skype не са си направили собствен сайт през който да може да се чати и разговаря без софтуер, а са дали разрешение на друг.
Услугата все още не е напълно готова - нормално е да има бъгове, но би било добре да допринасяте за развитието на Имо, като съобщавате, когато откривате такива. Ако имате познания по английски, можете да помогнете да преведем Imo, аз вече започнах - от тук

Сигурност?
Няма причина да се притеснявате за данните си докато ползвате Skype с Internet Explorer или Firefox примерно - името и паролата ви, както и всичко друго минават през сигурна, криптирана връзка(HTTPS).

Какво мислите вие? Харесва ли ви Imo?


Ако статията ви е харесала, моля подкрепете я в Svejo.net

Posted in Етикети: , , , |

18 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Харесва ми, естествено. ;) Благодаря за полезната информация.Поздрави.

  2. Анонимен Says:

    мога да препоръчам и
    http://www.meebo.com/

    само skype няма там, но е по user friendly според мен.
    За icq е супер :)

  3. Онлайн Психолог Says:

    Радвам се, Алекс :)

  4. Unknown Says:

    Причината поради която скайп още нямат подобна услуга, е че скайп се базира на p2p. В момента в който всички почнат да ползват алтернативи на скайп (както при icq-> qip, miranda) ... мрежата на скайп ще замре. Или поне така си мисля, не съм сигурен.

  5. Анонимен Says:

    ima edno problemche....lognah se obache kato reshuh da pisha vidqh che Nama buton "send" koeto e kofti ako cukash ot iPod touch I nqmash enter pod ruka

  6. Анонимен Says:

    евала, 100% полезна информация :)

  7. burgiata Says:

    СУПЕР САЙТЧЕ , МНОГО ПОЛЕЗНО НАИСТИНА РАДВА, ЩЕ ГО КАЖА И НА ПРИЯТЕЛИТЕ СИ !!!! БЛАГОДАРЯ )))

  8. Анонимен Says:

    Наистина изглежда полезно, но как да съм сигурен, че не е събирачка на пароли и мейлове за спам? Откъде се финансира този сайт?

  9. Unknown Says:

    A също така става да си пуснеш 2 Скайпа едновременно без да се инсталира нищо допълнително или чрез разни други магарии . Единия потребитал през локално инсталирания Скайп , а другия акаунт през това уеб базирано приложение . Опитах го - работи ! "Писах" си с моя син на един и същи компютър ;)

  10. ипотпал Says:

    Отдавна ползвам imo.im - страхотен уеб базиран чат клиент за всичко, което се сетите

  11. Ипотпал Says:

    не бях чул за този сайт, благодаря ти

  12. ипотпал Says:

    Доста често използвам imo.im докато съм на училище, просто не ми се занимава да си ръчкам скайпа. Супре пост!

  13. Анонимен Says:

    Много ми харесва,много се зарадвах.
    Благодаря ви много!Вече имам връзка със света на работния комп.:)

  14. love sex Says:

    ок казахте как се слага 2-ри skayp а как се трие и се изчиства от компа ще обясните ли.?

  15. Анонимен Says:

    Здравейте. Някой може ли да ми каже дали чрез imo могат да се получават файлове. Успях да изпратя, но когато ми изпратят файл от друг скайп само получвам известие без да мога да го изтегля или видя.

  16. Анонимен Says:

    Понеже ще ползвам skype на работното място (което не ни е разрешено), може ли да бъде "засечено" от администратора на фирмата, в която работя?
    А иначе сайта е наистина чудесен и много полезен!!!

  17. Анонимен Says:

    Сайта беше як докато не премахнаха Skype услугата

  18. Анонимен Says:

    Ползвах този сайт заради Skype услугата, жалко, че вече я няма.
    А дали ще я върнат пак? Някой знае ли...