Skype 3.0 Beta за Windows MobileSkype пусна новата 3.0 бета версия на клиента за Windows Mobile устройства. Тя включва две нови функции – SMS и изпращане на файлове.

Опцията „SMS” позволява изпращането на текстово съобщение където и да е в света чрез безжичен(Wi-fi) интернет по цените определени от Skype. От компанията твърдят, че тяхната услуга е много по-евтина от която и да било друга.

Новата функция – „Изпращане на файлове”, позволява споделяне на документи и файлове. Според Скайп, файловите трансфери са сигурни, и никаква информация не може да достигне до трети лица.

Версия 3.0 Beta включва всички предишни функции, като разговори между Skype потребители и чат.

Изтегли Skype 3.0 Beta за Windows Mobile


По-долу може да видите ревю на английски език на новата версия


Skype расте с 380 000 потребители дневно!Skype расте с над 4 милиона потребителя на всеки 12 дни. Почти една трета от потребителите го ползват за бизнес цели.

С пускането на новата версия – Skype 4.0 съвпадна и достигането на 16 000 000 потребителя онлайн по едно и също време. Общият брой на потребителите на Скайп не е ясен, но се върти около 450 милиона. Според Skype към това число всеки ден се добавят нови 380 000 абонати.

От Skype разкриха за постиженията си на представянето на новата версия – Skype 4.0 в Сингапур. Според тях, тя е „най-вълнуващата и съществена промяна на програмата от съществуването й”.
Въпреки тенденциите към спад, миналата година Skype обяви приходи в размер на $550 милиона долара. В последното тримесечие на 2008-ма печалбата им е била $45 милиона – това е осмо поредно, печелившо тримесечие за компанията.Skype Out

Според компанията, в последното тримесечие на 2008-ма година, са били изговорени над 2,6 милиарда „Skype Out” минути, като това е растеж с 61 процента в сравнение с третото тримесечие на миналата година.

Предварителни данни на TeleGeography Research показват, че от Skype са отчели 8% от международните обаждания през 2008г.

От Skype твърдят, че според друго изследване 95% от потребителите, ползващи програмата за бизнес цели, пестят пари, а една трета от тях намалят телефонните си сметки наполовина. Проучване проведено с потребителите на абонамента “Skype for Business”, показва, че почти 80% от тях са забелязали повишение в продуктивността и са работили по-координирано със сътрудниците си, в следствие ползването на Skype. 62% от бизнес потребителите ползват Skype за комуникация с клиентите си.

В стремежа си да увеличава бизнес клиентите си, Skype вече предлага безплатен „Business Control Panel” – уеб базиран инструмент, който позволява на фирмите да контролират изразходването на предплатените си разговори.

Перфектен широколентов звук

Skype 4.0 отне три години разработка, и според създателите му той е с „по-лесен потребителски интерфейс от всякога”и предлага висококачествен звук, благодарение на широколентов кодек. Освен това, новата версия е снабдена с нов „мениджър на интернет връзката”, който позволява "възможно най-доброто качество на видео разговори, дори при слаба интернет връзка".
„В тези времена, хората търсят начини да намалят разходите си, за да не бъдат засегнати от кризата” – казва Дан Ниъри – новият вице-президент на Skype. „Те не искат да летят от точка А до точка Б, искат да провеждат видео разговори. Тази услуга става все по-приложима за корпоративните клиенти”, добавя Ниъри.
„Радваме се, че можем да предлагаме безплатни услуги, защото знаем, че голяма част от хората ще преминат на нашите платени абонаментни планове.”

________________

Това беше една преведена от мен статия на PCworld.com

Статията ми хареса, за това и я пуснах тук... Не мога обаче да се съглася, че Skype расте с 380 000 потребители дневно. Възможно е да расте с около 400 хиляди акаунта на ден, но колко от тях са и ще останат активни потребители никой не може да каже. Цялото това объркване в наименованието на цифрите помага много на почти липсващата маркетинг стратегия на компанията. Акаунти никога не са били трити, регистрацията е адски лесна - не изисква потвърждение по имейл. Само аз имам над 5 акаунта - един личен и няколко, които съм ползвал за тестове и отдавна съм им забравил паролите...

Posted in Етикети: | 1 коментара

Skype за вашият бизнес


Skype for business
Таксита, радиа, телевизии, хостинг компании и много други предпочетоха услугите на Skype за връзка с клиентите си и не само. Защо? Защото Skype е безплатен. В същото време предлага:

 • гласови разговори
 • конферентни разговори
 • SMS
 • чат
 • гласова поща
 • пренасочване на разговори
 • видео разговори и/или видео чат
 • изпращане на файлове
и много други. Към него може да се прикачат и така наречените "екстри" - добавки, които го правят още по-гъвкав за различните нужди. Лесен е за ползване и е най-разпространеният начин за интернет комуникация в България.
С какво би бил полезен той на една фирма?
Всяка компания има телефон за въпроси на клиенти, в последно време и интернет сайт - задължителни неща, за да приеме човек даден бизнес за сериозен. Когато обаче на визитките, рекламите и т.н. оставите и Skype за връзка, това добавя още малко доверие в потенциалните ви купувачи. С това не само показвате, че сте технологично напреднали, но и че мислите за клиентите си и сметките им за телефон. Помощта, която може да окаже Skype на вашият бизнес далеч не остава само в маркетинговият отдел.
Основната функция на на Skype е да намаля разходи. Разходи от телефонни разговори, създаване на вътрешни телефонни или VoIP мрежи и други. В условията на финансова криза, едно такова нововъведение може да бъде решаващо и да ви изтласка далеч пред конкуренцията.

Със SkypeOut можете да провеждате евтини разговори до всяка точка на света с бизнес партньори, клиенти и други. И не, хората от другата страна няма да помислят, че сте скръндзи, а напротив, че държите на комуникацията "лице-в-лице", макар и с видео разговор.
Когато не сте на компютъра, можете да препращате входящите ви обаждания към телефона си като се доверите или на подходящата платена услуга на Skype, или на устройства като MobiGater. Skype може да работи дори и на GSM-ът ви.
С добавки към Skype, разговорите могат да бъдат записвани. След края на работното време просто оставете компютърът включен и пуснете гласовата поща - или като ползвате платената услуга, или с екстра като Pamela
Освен за връзка с клиенти и партньори, Скайп може да се ползва и за комуникация със и между служители. Лесно и най-вече безплатно с него се провеждат конферентни разговори и групови чатове, бързо се изпращат файлове. Екипната работа се координира удобно, особено когато фирмата разполага с големи офиси, различни клонове и помещения в няколко населени места.
Skype има още много преимущества, които просто трябва да забележите. Вижте и долното видео:

Стари версии на Skype


Виждам много входящи търсения в блога като например:
skype stari versii
stara versiq na skaip
СКАЙП СТАРИ ВЕРСИИ
Изглежда новият Skype 4.0 масово не се харесва. Та, щом има търсене трябва да има и предлагане, нали? Вероятно знаете, че в skype.com се пазят само новите версии на Skype и не можете да изтеглите по-стара от там. Е, тук ще ви дам няколко линка към стари версии.

Да започнем с Skype 3.8, или последната версия преди 4.0. Mожете да я изтеглите от тук: Изтегли Skype 3.8
Преди нея беше Skype 3.6
Прескачаме малко и отиваме към Скайп 3.0
Стигнахме до далечната Skype 2.5
Skype 2.0 - първата версия с поддръжка на видео обаждания(video calls)

Все още има хора с по-слаби компютри, които вероятно търсят Skype за Windows 98, и по-специално за Windows 98 Second Edition. Тъй като не ползвам тази OS от доста дълго време, не мога да кажа точна версия, която ще върви на 98. Пък и не само операционната система е важна, а и конфигурацията като цяло. Препоръчвам първо да опитате с версия 2.5, след това с 2.0 и в краен случай Skype 1.4(линк за изтегляне). Трябва да вземете под внимание, че дори по времето, в което излизаха тези версии, windows 98 не беше официално поддържана платформа и минималните изисквания бяха PC с 400mhz процесор и 64mb RAM ако не се лъжа. Вероятно в някои от тях няма вграден български език.

В случай, че се връщате от по-нова към по-стара версия, препоръчвам да ползвате екстрата Extended Contact или друга подобна и да направите копие(backup) на абонатите си за всеки случай.

Всички линкове са към стабилни(не бета) версии, някои и с включени hotfix-и. Ако имате нужда от друга версия на Skype, непосочена тук, можете да потърсите в този сайт: Old versions of Skype.

Изтегли Skype 4.0 Final
Излезе дългоочакваната, финална 4.0 версия на Skype за Windows. След няколко месеца разработка и 3 бета варианти, най-накрая можем да изтеглим новата версия. С тази радостна новина съвпадна и рекордът от 16 000 000 потребителя едновременно онлайн в Skype.
В тази статия ще разберете за подобренията в новият Скайп. Но първо:

Изтегли Skype 4.0Ако за първи път се докосвате до 4.0 – не сте виждали нито една от бета версиите, новият интерфейс може да ви уплаши. Спокойно, всичко, което направено е за ваше улеснение и удобство – казвам ви го, след няколко месеца ползване на незавършените версии на Skype. В краен случай, ако си искате старият скайп, можете да си го върнете с бутонът за стегнат вид – горе, вдясно до Х :)

Та какви са подобренията? Ако сте с третата бета, на пръв поглед може и да не ги забележите – те са повече функционални, отколкото козметични.


 • Подобрени видео разговори – програмата представя ново управление на вашата интернет връзка, чрез което ще можете да ползвате видео обажданията, дори и с по-бавни скорости. Освен това, ако пък имате бърза връзка (над 400Kb/s) и камера с високо качество, ще можете да се възползвате от висококачествено видео на пълен екран с над 30fps(frames per second).
 • По-лесно управление на обажданията и съобщенията – видео и гласовите обаждания, както и съобщенията са лесно достъпни в един-единствен прозорец. Чрез новият таб „Дискусии” лесно провеждате по няколко разговора, преминавате бързо от видео на гласови обаждания, съобщения или SMS.
 • Качеството на звука е значително подобрено. Обажданията имат по-богат и чист звук от всякога. Отново, дори с по-бавна връзка ще можете да провеждате нормални разговори. Единствената препоръка е да ползвате качествени слушалки/микрофон.

Някои от опциите в 3.8 липсват в Skype 4.0. Една от тях е SkypeMe – премахната е заради тенденцията да се ползва главно за спам. Между другото в новият Скайп можете да докладвате за злоупотреба, когато блокирате някой.
Друг нерешен проблем присъстващ и в другите Бета версии е с публичните чатове – не можете да създавате и да се присъединявате към такива с новата версия. Ако се чудите как става напускането на групова дискусия – или с командата /leave, или от падащо меню „Дискусии” – „Напусни дискусията”.

Май има нужда и да кажа няколко думи са тоталната промяна на интерфейса, спрямо 3.8. Според разработчиците на Skype, той е много по-удобен. Ако обаче за пръв път го виждате ще ви е нужно време да свикнете – малко е объркващ. В случай, че не ви харесва новата „кожа” на Скайп, можете да върнете старата от падащо меню „Изглед” – „Стегнат вид” или както споменах по-горе, от първия бутон до тези за управление на прозореца - горе, вдясно на монитора.

Това е от мен за сега, приятни разговори и чат с новият Skype 4.0

Posted in Етикети: , , | 36 коментара