Skype Certified лого върху софтуерни и хардуерни продукти


Skype Certified Logo

Вече на доста места видях това лого - в магазини за хардуер на уебкамери, хедсети, слушалки, микрофони, на някои екстри като Pamela, CrazyTalk и др. и се зачудих какво е това? Какво доказва и сертифицира?

Оказа се, че тази мъничка картинка се лепва доста трудно. Минават се няколко теста в офис на Skype. Сертификационният отдел се намира в Талин, Естония и в него работят 6 души. Най-важните критерии по оценяването на продукт са: добрият звук, използваемостта, до колко описаното в инструкциите работи, какво е качеството на видеото и др. Според директора на отдела 70% от кандидатстащите продукти за сертификат се провалят при първият опит. Някои стигат и до 3-ти.
Когато видите логото върху пакет с хедсет и уебкамера можете да бъдете сигурни, че ще върши работата която трябва да върши, че ще предоставя добро качество на звук и видео. Препоръчително е да търсите логото когато избирате хардуер който ще работи със Skype без значение дали става въпрос за 30 или за 300 лв. Можете да бъдете сигурни, че компания с авторитет като Skype не би предоставяла името си на всеки който си плати.
Изникнаха десетки жични и безжични VoIP телефони, ако искате да си купите такъв и да го използвате със Skype също търсете логото. Ако си мислите, че в България трудно ще откриете такъв хардуер - не се притеснявайте, сертифицирани са вече стотици продукти и ги има във почти всеки специализиран магазин.

Сертификатът при екстрите и софтуерните продукти също е важен. Понякога драйвъри за уебкамери използващи Skype API също минават теста. Приемайте това лого като уверение, че приложението ще работи добре със Скайп.


Posted in Етикети: , , , |

0 коментара: