Viber free


Ако търсите приложение за вашия телефон, което ви позволява изпращането на съобщения с различни видове емотикони и безплатни разговори, то Viber е решението за вас. Това е едно от най-добрите приложения за съобщения на разположение на IOS и Android устройства. Ако сте нови във Viber, следвайте следващите стъпки, които показват как се използва приложението. Това включва осъществяване на безплатни разговори и изпращане на моментални съобщения към приятели.1. Изтегляне на приложението – приложението на Viber може да бъде открито в магазина за приложения във вашия телефон под името „App store”. След като приложението е изтеглено, получавате достъп чрез Facebook до адресната си книга и може да синхронизирате всички ваши контакти. След това е нужно да изберете страна и да зададете телефонния си номер, за да може по-късно да се осъществяват телефонни разговори безплатно. След като бъде въведен телефонния номер получавате код за потвърждение и активация;

2. Изпращане на съобщения – за изпращане на текстово съобщение, просто се натиска върху опцията за съобщения в долния ляв ъгъл и след това се пише директно. Могат да се използват стикери, които изобразяват някакво човече, фигура или различна картинка. Някои от тях са безплатни, а други, които са по-специфични се заплащат. Стикерите са разделени на пакети, като примерно пакетът „Любовни стикери“ струва 1.99 долара. Ако желаете да изпратите гласово съобщение е нужно само едно натискане върху микрофона, задържане и започване на разговор. С докосването на "+" можете да направите снимка или видео, изпращане на драскулка, изпрати местоположение и изпращане на гласово съобщение. Ако искате да добавите още участници в разговора, натиснете върху иконата за настройки и опцията на "Добавяне на повече участници.";

3. Безплатни разговори – нужно е само да посочите и да задържите върху аватара на контакта за осъществяване на разговор. Ако той не е на линия имате възможност да използвате Viber Out за провеждане на разговори до стационарни или не-Viber мобилни номера за $ 0.99 или $ 4,99.

Posted in | 0 коментара

Какво е VoIP телефония?


VoIP е технология за осъществяване на онлайн комуникации чрез обработка на данни под различна форма. VoIP (VOICE OVER INTERNET PROTOCOL) още известна като IP- телефония означава буквално преведено от английски език „глас предаван чрез интернет протокол“. Протоколът се използва за предаване на разговор, който се пренася през компютърната мрежа. В случая компютърната мрежа е интернет пространството. Използват се цифрови данни, които след обработка се трансформират в глас. Освен интернет връзката може да бъде още няколко вида: екстранет, интранет и локална.Осъществяването на връзка между отделните устройства може да се случи по следните начини:
  • Връзка компютър/компютър;
  • Връзка компютър/телефон;
  • Връзка телефон/телефон.


Направата на връзката между два компютъра става в IP мрежа и по този начин се трансформират данните за осъществяване на разговор. Най-лесният начин за осъществяване на подобна връзка е използването на програма или мобилно приложение, което позволява процеса. Skype е една от най-известните програми в световен мащаб, която се използва като обмен на разговори чрез връзката компютър/компютър. Skype може да бъде използван и за втория вид връзка, който компютър/телефон. Това е възможността за осъществяване на разговор чрез използването на компютър към телефон. Няма значение дали той е стационарен или мобилен. Обратната връзка телефон/компютър също е възможна, но тя е много рядко използвана в сравнение с другите. Разговорите телефон/телефон използват VoIP доставчика и достигат един до друг чрез телефонни линии. Това са стандартни телефонни линии, но преносът на гласа преминава чрез интернет мрежа.
IP-телефонията има голям брой предимства, особено за телекомуникационните компании, за които това се явява като единен портал. Използването на таблет, който е лесен за употреба и пренос ви дава възможност за осъществяване на връзка с един или повече хора, които се намират във всяка една точка имаща интернет. Клиентите на VoIP имат възможност да изберат качеството и цената на разговорите си. IP-протоколите в световен мащаб заемат все по-голям пазарен дял и се съревновават с традиционните телекомуникационни компании.

Posted in Етикети: , | 0 коментара