Какво е Skype и защо го използваме?


Skype е приложен софтуер за произвеждане на видео и гласови повиквания чрез използването на интернет. През последните 10 години това е най-утвърдената програма, която се използва за онлайн комуникация. От семейни разговори до осъществяване на бизнес срещи, Skype има над 300 милиона потребители, които са свързани в света днес. С натискане на един единствен бутон може да достигнете до всяка една точка в света, която използва Skype и притежава интернет връзка.




Приложението се използва на всякакви устройства като започнем от смартфон и стигнем до смарт телевизор. След излизането на Windows 8.1, притежателите на Skype (Microsoft) вградиха приложението в самата операционна система. Така винаги е на разположение за нуждаещите се. Така имате възможност за осъществяване на разговори без да губите от батерията си. Провеждане на интервюта за работа, видео запознанства, консултации, коучинг и много други дейности могат да се създадат чрез програмата. Програмата е удобна още за ученици и студенти, които са на дистанционно обучение и провеждат своите изпити онлайн. Чрез използването на Skype те могат да се свържат със своя учител или професор, който се намира на стотици, хиляди километри от тях.

Видовете разговори, които могат да се провеждат в Skype са 3 на брой: видео, гласов и текстов чат. При безплатен абонамент е възможно провеждане на онлайн гласова конференция с до 25 потребителя наведнъж, а при видеото са 10. Имате възможност да набирате и пускате към другите участници текст в полето под вас, докато осъществяване видео разговор. Просто се минимизира визуалната връзка и се използва така наречения „балон“ за въвеждане на текста. Гласовият чат е по-подобие на телефонното обаждане, но често с много по-ясен звук. Може да използвате слушалки за провеждане на разговорите, така че всичко да остава само между вас и събеседника ви. Съществува достатъчен бройки, които позволяват по-голям шрифт или усилване на звука до определени стойности при нужда. Всичко това прави Skype уникален инструмент в ръцете на хората.  

Posted in |

0 коментара: