Скайп Публичен Чат - Що е то?


Може би често ви добавят в такива чатове и сте се чудили как го правят и каква е разликата от обикновения чат с добавяне на няколко абоната?

След като от скайп усетиха нуждата от чат руум-ове, решиха да започнат разработването на такива чат стаи, приличащи на "каналите" в IRC. Така във Skype 3.0 се появиха първите публични чатове. За да можете да се присъедините в такъв чат трябва версията на Скайп да ви е поне 3.0.

Разликата между обикновеното добавяне на абонати и публичния чат е главно в това, че при обикновения чат всички потребители са с еднакви права - никой не може да изгони никой; всеки може да пише; докато в Публичния Чат създателя може да не позволява на определени абонати да пишат, може да гони и да ban-ва определени абонати и да повишава други абонати в "Домакини"(Модератори) - хора с права почти като на Създателя, които да се грижат за чат руум-а.
Друга разлика е, че вашият Публичен Чат не може да съществува ако не сте вътре. Ако излезете от чата(кликнете на бутона "Напусни") чат групата се закрива.
Когато имате публичен чат вие можете да го разпространявате и чрез интернет, което означава, че не е нужно вие да добавяте, хората могат сами да си влизат през линк оставен във вашият сайт или блог. Пример за публичен чат можете да видите ТУК
Не съм сигурен, но май за сега максималният брой абонати които могат да се присъединят в Public Chat е 150. Надявам се след време това число да стане поне двойно.

Posted in Етикети: , , , , , |

6 коментара:

  1. Анонимен Says:

    kak moje da zabranish da ne te vkarvat v takiva chatove?

  2. Анонимен Says:

    Note: this feature is not available in the latest version of Skype for Windows.

  3. Анонимен Says:

    За съжаление версиите с число 4 на Скайп вече не поддържат чат стаите... Явно разработчиците са се отказали от подръжката заради прекалено голямото претоварване...
    Иначе и аз съм им фен, но няма да използвам стара версия само заради това... а съм сигурен, че в бъдещите отново ще включат тази опция...

    snikotrika

  4. Анонимен Says:

    Много сме запознати със Skype-a.
    Старата, новата, а вече и по-новата версия 5. Всички от тях подържат т.н. " публичен чат ", но във версия от 3 на горе се нарича дискусия. Скайпа сам по себе си е обикновен IRC чат. Ето ви една команда която може да ви даде тема за размисъл: /help.


    secam

  5. Анонимен Says:

    Здравейте

  6. Анонимен Says: Този коментар бе премахнат от администратор на блога.