Как се инсталират и деинсталират Екстри в Skype


Какво са Skype екстрите(add ons)?



Skype екстрите са малки програмки - допълнения към Skype, които го правят още по-приятен, забавен или полезен. Могат да бъдат опасни, ако не ги теглите от Скайп клиента си или от сайта на Скайп - skype.com .

Къде мога да намеря екстрите?



В програмата, от падащо меню "Инструменти", изберете "Още задачи", след това "Поръчай Още Екстри".
Skype Extri img1

Ще ви се отвори Skype Extras Manager.
Екстрите са разделени в няколко категории. Разгледайте и ако ви хареса някоя първо огледайте дали пише "Опитай" или "Безплатно", ако пише "Опитай" - допълнението се предлага за пробен период след който трябва да го купите или деинсталирате.
Skype Ekstri img2
Друго нещо за което също трябва да оглеждате е "Skype Certified" знака. Ако той липсва, по-добре вижте повече информация за екстрата. Дова можете да направите като кликнете с десен бутон
и изберете "За Програмата". Разгледайте мнения и оценка за нея и преценете да ли си заслужава да я теглите.
Можете да теглите и да разглеждате Скайп Екстри също и от сайта им - http://extras.skype.com/ с разликата, че от там ще изтеглите *.sparc инсталационен файл.
Skype Extra img3



В тази статия ще покажа как да си инсталирате и деинсталирате екстра в Skype. За пример ще бъде екстрата Crazy Talk, която ви поставя "видео аватар" - ако нямате камера качвате ваша снимка, и докато провеждате видео разговор устните ви на снимката се движат.

Инсталация:



Вече се запознахте с Extras Manager, сега изберeте екстрата която желаете и натиснете play бутончето.
Skype Extras img4
Програмата ще започне да се тегли. Бъдете търпеливи, поради големия наплив от потребители, понякога тегленето може да продължи дълго.
Скайп Екстри img5
След като се изтегли ще ви изскочи прозорец в който ще трябва да се съгласите с условията при които инсталирате екстрата. Сложете отметката "Съгласен съм" и продължете.
При Crazy Talk веднага щом се съгласите с условията програмата започва да се имсталира, при останалите ще ви излезе прозорец който ще ви води през инсталационния процес - инсталирането е като при всяка друга програма.

След като инсталацията завърши, Skype ще ви попита дали позволявате достъп на допълнителния софтуер (в случая Crazy Talk) до Скайп. Позволявайте достъп само на екстри на които имате доверие, НЕ позволявайте достъп на програми изтеглени от сайтове различни от http://extras.skype.com/
Skype Extras img6

След инсталацията Crazy Talk се стартира автоматично. Но повечето други екстри - не. За да стартирате екстра трябва от падащо меню "Инструменти" да посочите на "Още задачи" и да откриете екстрата която сте инсталирали.
Скайп Екстри img7

Деинсталация на Екстра:



От падащо меню "Инструменти", посочете на "Още задачи" и изберете "Подреди Екстрите". Натиснете на "Моите Екстри", откриите екстрата която желаете да деинсталирате. Кликнете с десен бутон и изберете "Деинсталиране".
skaip ekstri img8



Може би ще ви попита дали наистина желаете да деинсталирате и след като се съгласите, програмата ще се деинсталира бързо. При проблеми намерете ме в Skype, ще се опитам да помогна.



9 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Ае аз нямам игри на скайп,защо тай пък и колко скаипа теглих не става се няма,аи ако можеш да помогнеш пиши на stoicho1990

  2. Анонимен Says:

    искам да питам има ли такава програма или нещо подобно за скайпа която да може да се направи така 4е да ми вижда само някой от абонатите ми аватарът ми а другите да не го виждат?

  3. Онлайн Психолог Says:

    Съжалявам, няма.

  4. anita ivanova Says:

    zdr svilen,iskam da te popitam moje6 li da mi kaje6 kade moje da namerq pove4e informaciq za extrite v skype na bulgarski.kakvo predstavlqvat,za kakvo slyjat?

  5. Онлайн Психолог Says:

    Здравей,
    Екстрите са добавки(add-ons, plugins) за Skype. Могат да служат за много неща - увеличават функционалността на програмата. За съжаление друга информация освен тази на български няма.
    Тук можеш да ги разгледаш: http://extras.skype.com и да си превеждаш с http://translate.google.com/translate_t?hl=bg#en|bg

  6. Анонимен Says:

    Здравей. Виждам че си капацитет по доста въпроси и искам и аз да ти задам един. Инсталирах си една екстра на скайп 4USclub като в бързината не обърнах внимания каква е точно и се оказа, че е някакъв общ чат в някаква стая. Премахнах я, но до имената на някойи от абонатите ми все още има надпис (Skype 4USklub). И мисля че още е активна екстрата. Какво да правя. Мисля, че тези, които са онлайн се виждат там и може някой да им се включи.

  7. mario gemov Says:

    zdravei Sliven!Kaji mi kak da deinstaliram ekstri v skype 4.0.Za6toto tam nqma"o6te zada4i".
    Ako znae6 pi6i ma imeila mi m.gemov@abv.bg. Mersi predvaritelno.
    I ako moje ne mi poblikuvai komentara.

  8. Анонимен Says:

    Ае аз нямам игри на скайп,защо тай пък и колко скаипа теглих не става се няма,аи ако можеш да помогнеш пиши на cvetomira_9926

  9. Анонимен Says:

    Свалих си скайп 4.0, защото новият не ми харесва, но като се опитам да отворя екстрите се отваря празен прозорец. Опитах да обновя мениджъра на екстри или лицензите, но не става. Може ли да се оправи или нарочно са ги махнали, за да свалят хората новата версия? :(
    sweedy_lo