Съвети и екстри за Скайп.


Колко гъвкав е вашият Скайп?


За милиони потребители Скайп е VoIP
програмата задоволяваща техните нужди. Ако
току що навлизате в тази страхотна
алтернатива на телефона, ще бъдете
изненадани колко много неща можете да
правите. В тази статия ще разгледаме някои
трикове, съвети и екстри за Скайп - или как
да го използваме на (почти)пълният му
потенциал.


1.Препращане на разговори
Без значение дали използвате Скайп на
работа или вкъщи, може да ви се наложи да
отговорите на важен разговор докато не сте
там. За щастие, лесно можете да пренасочите
тези обаждания до друг Скайп, GSM и дори стационарен телефон. По този начин, дори компютърът ви на работа да е изключен,входящите обаждания ще бъдат незабавно
препращани към мобилният ви телефон, компютърът ви вкъщи или домашния телефон.
За да пренасочите обаждане от падащо меню "Инструменти" изберете "Настройки". След това "Разговори" и "Препращане". Пренасочването към друг Скайп акаунт е безплатно, към БТК 10-12 стотинки на минута, към мобилни телефони - 40-50стотинки.
Цени към други държави можете да видите тук


2.Филтриране и блокиране на потребители

Skype е страхотен инструмент, но ако не не предприемете мерки, може да ви причини сериозни проблеми със сигурността.
Много хора започнаха опити да изкарат лесни пари чрез скайп. Някои от тях дори се опитват да излъжат жертвите си като ги накарат да издадат важни за тях данни като номера на кредитни карти или пароли в сайтове. Но вие можете да блокирате тези атаки като просто блокирате нежеланите обаждания.
Повече информация в: Сигурност в Скайп


3.Домашна система за сигурност

Без значение дали искате да наглеждате домашният си любимец от работа или просто да хвърляте поглед дали не е влязъл крадец, може да използвате Скайп като отдалечена система за следене на дома ви.
Ще ви трябват два Скайп акаунта, компютър с камера вкъщи и с достъп до Интернет. Със акаунта вкъщи настройте Скайп да отговаря автоматично на обажданията, и автоматично да включва видеото. После добавете другият акаунт в абонатите на този който е вкъщи и няма да имате проблем да наблюдавате отдалеч какво става у вас.


4.Работа с клиенти

Имате малък бизнес онлайн? Искате да предложите поддръжка без да харчите много за телефон? Изберете своят SkypeMe бутон, поставете генерираният код в сайта, блога, или имейлите си. Когато някой посети страницата ви, бутонът ще показва дали сте онлайн и приемате Скайп обаждания, зает или сте извън линия.Това ще работи ако сте позволили да ви виждат в Интернет от настройките на програмата(От падащо меню "Инструменти" избирате "Настройки", след това "Поверителност" - "Неприкосновеност")
Ако пък не можете да се справите сам със стотиците въпроси, можете да ползвате един Скайп акаунт на два компютъра.

5.Записване на обаждания

Има много екстри(addons)за записване на Скайп обаждания, но повечето от тях трябва да бъдат включени предварително, а не винаги знаем кога трябва да запишем дадено обаждане. Сред най-добрите е HotRecorder. Той работи също и с Google Talk и с други Instant Messaging програми. Има дори няколко "ЕмотиЗвука" - смях, пляскане и др. които могат да бъдат вкарани в записания разговор. Програмата има пробен(trial) период.


6.Подобрена гласова поща

Може би желаете да подобрите обикновената гласова поща на Скайп. Pamela предлага записване на разговори, отговаряне на чатове, управление на гласовата поща в Скайп и др. Освен това, Pamela ще ви позволи да поставяте различен поздрав или гласова поща за всеки потребител, така че бизнес и личните обаждания няма да бъдат отговаряни по един и същи начин. И най-хубавото - Pamela предлага отдалечен контрол, дори да сте на почивка можете да променяте настройките на гласовата поща от всеки компютър. Най-обикновената версия е безплатна.

Това са за сега, по нататък ще напиша още



2 коментара:

  1. Анонимен Says:

    Пичове интересува ме къде на компа се съхраняват( бекват ) съобщенията. Трябва да има такова място защото като смениш компа нямаш съобщения на новоинсталираният скайп. ФЕНКС. petrov_drago@abv.bg. Ако не представлява проблем може и тук да ми пуснете отговора.

  2. Анонимен Says:

    Имам проблем със скайпа, не могат да ми се обадят от чужбина, само аз мога да звъння обаче не се чуваме.Казаха ми че може да е от скоростта на интернета.
    Каква трябва да е скоростта за да бъде всичко ок?