Заслужава ли си да си купим Skype Credit(за SkypeOut)?Както знаете, освен за телефонни и видео разговори м/у компютър и друг компютър(VoIP),
със Skype можете да говорите и със стационарни и мобилни телефони из целия свят. За да ползвате SkypeOut услугата обаче, трябва да си купите Skype Credit.

Но заслужава ли си, и не е ли прекалено трудно, че да е по-добре да използваме нормалните си телефони?Цените на Skype към български номера не са малки. Дори са по-високи от цените на GSM операторите и БТК.
Цени към България(с включен VAT - Value Added Tax):

България 0.12лв/мин.
България - мобилни 0.48лв/мин.
България - София 0.05лв/мин.

Всички имаме роднини в чужбина и желаем да сме свързани постоянно с тях. Ако ползваме GSM за да им звъним ще ни излиза много по-скъпо от колкото ако ползваме SkypeOut.
Цената за разговори с Америка е само 3ст. на минута. С Великобритания - до 46ст.

Цени за SkypeOut Credit в Български лева.Трудно ли се купува Skype Credit?Skype Out е предплатена услуга. Преди да започнете да говорите, трябва да си купите ваучер. Има много начини да направите това:
- От сайта на Skype - пращате заявка, след това ви пренасочват към moneybookers.com, трябва да се регистрирате и там ако нямате акаунт. Възможните начини за плащане са два: чрез кредитна карта или банков трансфер.
- От http://www.money2mail.com - Българска разплащателна система, там е малко по-сложно - трябва първо да се регистрирате в epay.bg(дебитна карта, банков трансфер) и от там да захраните сметката си в money2mail. След това можете да си купите ваучер от 1 до 25 евро. Таксите на money2mail са:
За Ваучер €1: 0.51 лв.
За Ваучер €2: 1.03 лв.
За Ваучер €5: 2.07 лв.
За Ваучер €10: 3.15 лв.
За Ваучер €25: 4.37 лв.

Когато получите номера на ваучера отивате тук - https://secure.skype.com/store/voucher/redeem.html , попълвате си името, паролата и номера на ваучера и скоро след това ще можете да набирате мобилни и стационарни телефони.


Има и други, но мисля, че тези са най-лесните и сигурни начини за българския потребител.

Други услуги които можете да ползвате след като си купите Skype Credit са:

Препращане на разговори от Skype акаунтът ви към мобилният ви телефон.

Изпращане на кратки (SMS) съобщения.


Posted in Етикети: , , , |

2 коментара:

  1. Intel Says:

    Именно, скъпо е и качеството на звука не е кой знае какво. Gizmo е по евтина. А колкото и да не ви се вярва с icq6 (pc към pc), звукът беше доста по добър от този на скайп. За съжаление, компютър към телефон не се предлага за България все още.

  2. Анонимен Says:

    ааааа, аз си мисля че може да се предостави такова нещо на бг пазара. все пак ка се предполага да се печели, ако не се направи. по принцип монитеризацията на скайп модела е да се предлагат бонусни услуги с някоя друга платена услуга подбиваща цените на интернет телефонията.