Skype API - Диспечер на достъпа.


Случвало ли ви се е до сега някой от абонатите ви да ви прати вирус - да теглите нови емотикони, скайп скинове и други такива и вие да сте се хващали?
Ако наистина сте пускали без да знаете вирус в Skype (VBscript най-често), то вие сте позволили достъпа до Скайп и най-вероятно вирусът е пратил спам съобщения на всички ваши абонати.
Представете си сега, че в този вирус има няколко реда код, които указват, че всяка седмица този спам ще се изпраща отново и отново на всички ваши абонати. Гадно нали?

Също ако сте инсталирали някоя екстра към Skype която не можете да махнете, това предполагам ще помогне.

Е има начин отново да забраните достъп, който сте позволили. На помощ идва Диспечера на достъпа до Skype чрез API.


API - Application Program Interface, или на български - програмен интерфейс позволяващ на програма да контактува(използва) друга програма.


Отворете картинката по-долу. Натиснете двете стрелкички(където е показано) за да ви се отвори прозореца с програмите с позволен достъп към Скайп.
Skype API Manager

Ще ви се отвори този прозорец:
Skype API

За съжаление при мен в момента няма инсталирани екстри, но мисля, че схванахте идеята. Има два бутона - премахни и промени. "Премахни" нацяло маха програмата - оставя я без достъп и дори не я показва в листа. Ако натиснете "Промени" ще ви се отвори прозорец в който ще бъдете попитан дали искате добавката(екстрата, вируса) да има достъп до Skype.

Posted in Етикети: , , , , |

4 коментара:

  1. Анонимен Says:

    ebasi kefa http://worold-sms.hit.bg/ Това гласи съобщението което се появи в скайп на 10.07.2008 год.Поредният спам на някой недоволен льольо,или как да натрупаме някой друг цент по сметка...В момента на изтеглянето на EXE файла Скайп изпраща автоматично съобщението (ebasi kefa http://worold-....) към всички абонати от вашият списък.Премахва се по гореописаният начин:)
    LUDCIFER

  2. Unknown Says:

    Здравейте,от определено време имаме един проблем с ползването на Skype.Ползваме оптичен интернет с силен трафик 12 акаунта сме на едно статично ip.Виждаме се само 5 акаунта от 12 останалите не са активни.Има ли вариант как да се виждаме и 12-те акаунта помежду си и как може да стане това ?

  3. Онлайн Психолог Says:

    Здравейте,
    На теория не би трябвало да имате проблем. Когато не виждате някой(а сте сигурни, че е на линия), опитайте да му звъннете - в по-голямата част от случаите работи. За съжаление този съвет е всичко с което мога да помогна. Ако е възможно задайте въпроса си и тук: http://forum.skype.com/index.php?showtopic=86331&st=960

  4. Анонимен Says:

    Много полезна информация си дал , обаче аз съм с новия скайп и това което трябва да се щтракне на на първата картинка ми го няма ако знаеш къде е на новия скайп ще съм ти признателна ако споделиш :)